Lokoførere rammes psykisk af ny selfie-tendens hos unge

Flere unge er begyndt at filme sig selv foran et kørende tog og lægge videoerne ud på de sociale medier. Det får store psykiske konsekvenser for de involverede lokomotivførere, skriver Avisen.dk.

Der er tale om en ny tendens, som Banedanmark tager meget alvorligt.

"Ikke nok med, at de unge bringer deres eget liv i fare, men de påvirker også lokomotivførerne med de her handlinger," siger Thomas Gram Rasmussen, der er chef for jernbanesikkerhed i Banedanmark, til Avisen.dk.

Fagforeningen Dansk Jernbaneforbund organiserer størstedelen af landets 3.000 lokomotivførere. Her kender man også alt for godt til problemet.

"Flere af vores medlemmer er gået psykisk ned med posttraumatisk stress som følge af, at unge optager video af sig selv foran toget, så det er et stort problem," siger kommunikationsansvarlig Carsten Jokumsen til Avisen.dk.

Det stigende antal selfies udgør dog fortsat kun en mindre del af de mange nærved påkørsler, som lokomotivførerne hvert år er udsat for. En statistik fra Banedanmark viser, at der i 2013 var i alt 369 nærved påkørsler blandt lokomotivførerne. Det svarer til, at over hver tiende lokomotivfører har været udsat for en nærved påkørsel i løbet af året.

Problemet forstærkes af, at lokomotivførerne ikke kan nå at bremse, når personer går ud foran toget.

"Det er jo næsten umuligt at undgå de her nærved påkørsler, for så skulle man jo hegne de mange tusinde kilometer jernbane i Danmark ind, og det er ikke realistisk," siger Carsten Jokumsen.

Banedanmark har ikke en konkret løsning på problemet med unge, der laver selfies på skinnerne. Men man opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn omkring konsekvenserne ved de dumdristige og farlige situationer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik