Løkke jokede med tøj-sag i fødselsdagstale

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen tog selv sin tøj-sag op under tale til sin 50-års fødselsdagsreception.

- Jeg ved ikke, om jeg tør sige det, men nu handler det om at komme i arbejdstøjet.

Efter flere dage med forsider om indkøb af habitter, skjorter og sko for 152.000 kroner tog Venstres formand Lars Løkke Rasmussen den humoristiske indgangsvinkel, da han torsdag holdt tale ved sin 50 års fødselsdagsreception.

Blandt andet læste Lars Løkke lidt op af en debatbog med titlen "Hvis jeg bliver gammel", som han skrev for år tilbage:

- I bogen anpriste jeg det frie valg i et kapitel, der bærer titlen "Retten til at kunne vælge - eller om opgøret med pligten til at bruge kommunalt stangtøj, når man kan få det skræddersyet", læste Løkke til salens begejstring.

- Som alle ved, er jeg jo på vej, men heller ikke på det punkt er jeg helt i mål endnu, lød det fra Lars Løkke Rasmussen, der også tog fat på ordet "tillid":

- Jeg kan godt huske, at vi på møder med vores reklamebureau for 10-15-20 år siden fik at vide, at det fysiske udtryk for tillid var under forvandling. Dem, der tidligere skabte tillid, var sådan nogle bamsede typer som Churchill- og Hans Engell.

- Nu skulle man så være atletisk og asketisk for at få befolkningens tillid, men jeg skulle måske nok have begyndt at cykle både før og længere end jeg har gjort, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Blandt fødselsdagsgæsterne var hele regeringstoppen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen, Venstres tidligere formand Uffe Ellemann-Jensen, Christiansborgs og erhvervslivets spidser.

Også Venstres folketingsgruppe var mødt frem, og de havde slået sig sammen om et gavekort til en rejse.

Venstres formand har i de seneste dage været udsat for kritik fra Venstre-borgmestre, tidligere V-ministre og lokalformænd i partiet for at have brugt medlemmernes penge på at købe tøj, der skulle bruges i forbindelse med blandt andet valgkampen i 2011.

Også blandt vælgerne har sagen tilsyneladende allerede fået flere til at tage afstand fra Venstre-formanden. I en måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV2 foretrækker flere danskere nu Helle Thorning-Schmidt frem for Lars Løkke Rasmussen som landets statsminister.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere