Lokalt bryggeri hårdt ramt af krise.

Roskildes lokale GourmetBryggeriet er hårdt ramt af finanskrisen, skriver DAGBLADET Roskilde. Virksomheden har netop nedjusteret forventingerne til indtjeningen, så der nu regnes med et underskud på syv millioner kroner for regnskabsåret 2008/09.Dette underskud skal holdes op i mod en samlet omsætning for ølforretningen på cirka 30 millioner kroner.

Det vil sige,
at hver gang bryggeriet omsætter for en krone øl, er der et
underskud på 25 ører.Administrerende direktør Tom
Sand-Kristensen i GourmetBryggeriet erkender, at bryggeriet er
under hårdt pres.

- Det er klart, at det er et stort underskud i
forhold til den omsætning, vi har. Men vi må bare sige, at vi
lige som mange andre er blevet overhalet inden om af et marked,
som er delvist kollapset. Vi har fortsat en stor markedsandel på
markedet for specialøl.

Nu skal vi have fundet ud af at få
økonomi i det. Men det er klart, at ingen er glade for, at vi nu
kommer ud med et stort underskud, siger Tom Sand-Kristensen.

De to stiftere og storaktionærer i GourmetBryggeriet, Lars
Dietrichsen og Michael Knoth, solgte for godt en måned siden
sammen med en række øvrige storaktionærer deres aktier i
GourmetBryggeriet til Harboe, som har hjemsted i Skælskør.
Afregningen skete i form af Harboe-aktier.

Lars Dietrichsen modtog således aktier i Harboe for en værdi af cirka 10 millioner kroner, mens Michael Knoth fik aktier i Harboe for omkring tre millioner kroner.I forbindelse med handlen
forpligtede Harboe sig til at give mindretalsaktionærerne i
GourmetBryggeriet et købstilbud på samme vilkår, som
storaktionærerne har fået.

Trods udsigten til et underskud på syv
millioner kroner på det kommende årsregnskab fortryder
administrerende direktør Bernhard Griese fra Harboe ikke købet
af det lokale bryggeri i Roskilde.- Jeg fortryder ikke, at
Harboe har købt GourmetBryggeriet. Vi er meget bevidste om
mikrobryggeriers værdi, og vi mener, det har været et ordentligt
køb.

Vi er professionelle og ved godt, hvad der foregår på
markedet., siger Bernhard Griese.Han forklarer, at der ingen
planer er, om at nedlægge øl-produktionen i Roskilde.-
Produktionen i Roskilde passer godt ind i vores system, fordi vi
tit har nogle mindre enheder, som kan produceres der. Samtidig
eksperimenterer vi ofte med nye ting, hvor produktionsanlægget i
Roskilde vil være velegnet, siger Bernhard Griese.