Lokalplan vedtaget: Verdens femtestørste vandland er på vej

Et næsten enigt byråd i Høje Tåstrup har godkendt lokalplanerne, der betyder at realiseringen af et gigantisk vandland i kommunen er kommet et stort skridt nærmere,

Så er der sat et endeligt punktum i lokalplanen for det regionale fritidsområde i Høje Taastrup, som i fremtiden skal huse verdens femte største vandland, en ferieby, konferencecenter, detailhandel og en lang række andre aktiviteter.

Et næsten enigt byråd godkendte tirsdag aften lokalplanen, idet kun Enhedslisten stemte imod, mens de øvrige partier bakkede op om den samlede lokalplan, skriver DAGBLADET Roskilde.

Dermed er projektet Nordic Water Universe kommet et kæmpestort skridt nærmere en realisering.

Pengene skal falde inden den 15.

Og det glæder Høje Tåstrups konservative borgmester, Michael Ziegler. På grund af forhandlinger i Forligsinstitutionen var han forhindret i at deltage på mødet, hvor lokalplanen blev vedtaget.

-  Det er en stor milepæl, vi nu har nået, og jeg er glad for, at det var et næsten enigt byråd, som stod bag vedtagelsen af planen. Det er et vigtigt signal at sende til de mennesker, der skal investere i projektet, og som vi jo skal samarbejde med i mange år; at de kan have tillid til os, og at vi sammen bakker op om projektet, siger Michael Ziegler til DAGBLADET Roskilde.

Det næste skridt i processen er nu betaling for grunden. De i alt 84 millioner kroner skal være indbetalt på Høje-Taastrups konto den 15. maj, og hvis de ikke er det, kan aftalen ophæves. Men forinden skal kommunen forelægge lokalplanen for projektudviklerne, så man sammen kan afgøre, om den lever op til de krav, der var forudsat i købsaftalen.

Kun små ændringer

Socialdemokraten Peter Faarbæk, der er formand for plan- og miljøudvalget, som har behandlet sagen og de mange høringssvar til lokalplanen, kan dog ikke forestille sig, at det bliver et problem.

- Det er ikke store ændringer, der er sket undervejs. Et ekstra parkeringshus og en lidt lavere byggehøjde på den ene bygning burde ikke være det, der vælter hele projektet, siger Peter Faarbæk til DAGBLADET ROSKILDE.

Håbet er, at byggeriet hurtigt kan gå i gang, men hverken i lokalplanen eller købsaftalen er der krav om, at byggeriet skal være påbegyndt inden et vist tidspunkt, så i teorien kan projektudviklerne trække byggeriet ud, hvis der eksempelvis ikke kan findes investorer.

Ulf Høyen, partner i Nordic Corporate Finance og talsmand for konsortiet bag Nordic Water Universe, har dog tidligere over for Børsen forsikret, at der er penge til den første etape af projektet i alt 2,2 milliarder kroner. Første etape indeholder blandt andet det store vandland, ferieboliger, konferencecenter og butikker.

 
 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik