Lokale udelukkes fra lokalt plejehjem

Roskilde: Ældre, der ønsker at komme på plejehjemmet Himmelev Gl. Præstegård, må vente i årevis på en plads, fordi Roskilde Kommune fremover vil købe færre pladser.

DAGBLADET Roskilde skriver, at kommunen har meddelt, at man fremover kun vil benytte 10 af friplejehjemmets 40 pladser, efter at man de senere år har haft næsten dobbelt så mange visiterede boende på Himmelev Gl. Præstegård. Imens reduktionen af pladser finder sted, er Roskilde-borgere reelt udelukket fra at komme på Himmelev Gl. Præstegård.
- Der er frit plejehjemsvalg, men borgerne i Roskilde har ikke frit valg til at komme på Himmelev Gl. Præstegård. Så kommer man til at vente, til man dør, siger formanden for bruger-og pårørenderådet, Kirsten Bunch Møller. Formanden for ældre- og omsorgsudvalget, Claus Larsen (S), henholder sig til, at kommunen opfylder plejehjemsgarantien. - Vi køber de pladser på Himmelev Gl. Præstegård, vi har behov for, men vi kan ikke have ældreboliger i tomgang blot for at opfylde alles ønsker. Det kan ikke lade sig gøre, siger Claus Larsen. Merete Dea Larsen (DF) mener, det handler om tomgang eller penge. - Hvis vi ikke bruger dem, koster det ikke noget, så det handler ikke om økonomi, men om, hvor mange borgeres ønsker vi vil opfylde. Kommunen bør være mere fleksibel og sætte sig på 20 pladser, siger Merete Dea Larsen, som overvejer at bede om at få kommunens brug af Himmelev Gl. Præstegård på som en sag på ældre- og omsorgsudvalgets dagsorden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik