Lokale skybrud truer Sjælland

Tunge regn- og tordenskyer fra Sydsverige driver vestpå. Det kan give oversvømmede kloakker på Sjælland.

Tunge skyer med en masse regn vil til aften drive vestpå til fra Sydsverige, hvor der i eftermiddag vil blive dannet nogle ret kraftige tordenbyger. Men hvor store en del af uvejret, der driver nord om Sjælland, er uvist. Og meteorologerne kan heller ikke sige, hvilke dele af Sjælland, der i givet fald bliver ramt af regulære skybrud.
- Der er helt sikkert noget af uvejret, der vil gå nord om Sjælland. Men vi kan for eksempel ikke sige, om Hovedstaden eller Køge Bugt også får skybrud. Og selv om et skybrud skulle ramme fem kilometer fra Roskilde Festival, så kan det være, at det bare drypper dér, siger vagthavende ved DMI, Jesper Eriksen.
DMI har udsendt en risikomelding om, at lokale skybrud kan kaste over 15 millimeter regn af sig i løbet af en halv times tid.
Det er nok til at give oversvømmede kloakker og kældre uheldige steder.
Men usikkerheden om, hvad vil ske over Sjælland, er så stor, at DMI har afholdt sig fra at udsende en egentlig varsling, som kun bruges, når der er sikkerhed for at for eksempel skybrud rammer et bestemt område.
- Det bedste folk kan gøre, er at gå ind på DMI's hjemmeside her til eftermiddag og følge med på radarbillederne, siger Jesper Eriksen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik