Lokale knokler for at undgå frossen grønsvær inden kamp

Helsingoranerne bakker op om byens superligahold, der i eftermiddag - forhåbentlig - skal spille forårets første hjemmebanekamp på eget græs.

Frossen grønsvær på FC Helsingørs stadion har betydet, at superligaklubbens seneste to hjemmekampe er blevet afviklet på FC Nordsjællands stadion i Farum.

Så kom tøvejret, og oprykkerne fra FC Helsingør annoncerede, at denne søndags kamp ville blive spillet på egen bane.  

Derefter kom frostvejret dog igen, og klubben har i den forbindelse forsøgt at beskytte plænen med en såkaldt frostsikring bestående af et vintertæppe, en presenning og måtter.    

Søndag morgen klokken 6 skulle frostsikringen så tages af igen, så banen kan være klar til eftermiddagens kamp, og FC Helsingør bad i den forbindelse om hjælp på klubbens facebookside.

Det gav pote.

- Der kom nok et sted mellem 75 og 100 mennesker. Det var både fans og alle mulige andre. Der kom en fra den lokale kaffebar med kaffe til alle og en bager kom med morgenbrød. Ejeren af en virksomhed, der sponsorerer os, dukkede selv op og spurgte "hvor skal jeg tage fat?", fortæller Janus Kyhl, der er direktør i FC Helsingør.

Dommer skal vurdere banen

Direktøren fortæller, at klubben egentlig gerne ville have spillet en kamp mere på FC Nordsjællands stadion i Farum, men nu er det tilfældigvis FC Nordsjælland, som FC Helsingør skal møde i eftermiddag.

-  FC Nordsjælland skal ikke have hjemmebanefordelen, lyder det fra Janus Kyhl.  

- Banen er ikke optimal. Den bærer jo præg af, at det er vinter, men den er efter vores vurdering på ingen måde til fare for spillerne, siger direktøren. 

Klokken 15.15 i dag skal kampens dommer vurdere banen. Det er et kvarter før, portene til stadion bliver åbnet. Selve kampen skal spilles klokken 17.

Hvis banen ikke bliver godkendt, bliver kampen formentlig aflyst, og FC Helsingør bliver i så fald taberdømt. 

- Det håber vi bestemt ikke sker. Det er vores klare fornemmelse, at banen bliver godkendt, siger Janus Kyhl. 

Se TV 2 Lorrys minidokumentarserie Kronborgs Drenge her.

Opdatering kl. 15.15: Banen er godkendt, og kampstart er kl. 17.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik