Lokal kunstner maler for Brøndby Strand: "Vi er alle danskere"

Salim Assi har har malet 'Brøndby Strand for alle'. Kunstværket sælges på auktion, og pengene går til sociale initiativer i Brøndby Strand.

-  Vi er mennesker. Hvad end vi er danskere, arabere eller tyrkere. Livet er kort, så vi burde sprede kærlighed og hjælpe hinanden. Være der for hinanden, uanset hvor vi er henne i verden eller fra. 

quote Det her er også vores land. Vi bor her

Salim Assi, kunstner

Sådan lyder ordene fra kunstneren Salim Assi, der er kommet til Danmark fra Libanon som palæstinensisk flygtning for 24 år siden.

Han har boet alle år i Brøndby Strand - et område, som har været heftigt debatteret i den forgange uge. 

Salim Assis kunstværk blev præsenteret under en fest for lokale beboere lørdag - et modsvar fra de lokale efter den seneste tids hadebreve og bekymringer fra Christiansborg.
Salim Assis kunstværk blev præsenteret under en fest for lokale beboere lørdag - et modsvar fra de lokale efter den seneste tids hadebreve og bekymringer fra Christiansborg.
Foto: TV 2 Kosmopol

Flere af beboere i Brøndby Strand fik nemlig for nyligt en symbolsk "flybillet" i deres postkasse, der var underskrevet af det højre-nationalistiske Danskernes Parti, som skrev "God tur hjem". 

Og omdelingen sker efter, at politikerne i Folketinget har udtrykt bekymring for områder som Brøndby Strand, hvor andelen af personer med ikke-vestlig baggrund udgør omkring halvdelen af befolkningen. 

Det er dog ikke berettiget, mener Salim Assi, der er ked af de fiktive flybilletter. 

- Jeg har ikke selv fået den, men jeg har set billeder af den. Jeg har det som dem, der har fået den i deres postkasse. Jeg har det dårligt. Det er dumt at opføre sig på den måde. Vi er lige danske. Der står, at vi skal rejse hjem til vores land, men det her er også vores land. Vi bor her, siger han til TV 2 Lorry. 

Derfor har han i solidaritet med Brøndby Strands borgere lavet et stort maleri under titlen 'Brøndby Strand for alle', som blev præsenteret under lørdagens fest for mangfoldighed, hvor flere lokale politikere, masser af borgere og lokale musikere deltog med sang og taler. 

Maleriet skal sælges på en auktion på Lauritz.com. 

- Om vi får en krone for det eller en million, så går det jo til velgørenhed: Børne- og ældreprojekter. Så det handler ikke så meget om, hvad vi får for det, men det bagvedliggende budskab, siger Salim Assi til TV 2 Lorry. 

Salim Assis søn har netop været med i sangkonkurrencen MGP. Alle hans børn tegner og maler.
Salim Assis søn har netop været med i sangkonkurrencen MGP. Alle hans børn tegner og maler.
Foto: TV 2 Kosmopol

Han vil gerne vise resten af Danmark, at man i Brøndby Strand passer på hinanden - også selvom man taler forskellige sprog. 

- Vi kom hertil for at have det godt. For at opleve det gode liv, og for at leve frit og fredeligt. Vi vil være positive borgere, som vi var i vores hjemland og et godt forbillede for alle andre. Om det er gennem min kunst, fysisk hjælp eller gode råd. Det burde alle gøre, siger han. 

Hans tre børn har da også alle taget ved lære af deres far. De både synger, tegner og maler alle tre. Kun moren er ikke så kreativ, men hun er sød, siger Salim Assi forelsket. 

Brøndbys borgmester Kent Max Magelund (Socialdemokratiet) mener, at alle kommuner kunne lære af fælleskabet i Brøndby Strand, der går på tværs af 80 etniciteter. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik