Butik donerer overskydende påskeæg til børn på behandlingshjem

Indehaver af kiosk gav udsatte børn en gevaldig påskeoverraskelse, da hun donerede to kasser med hjemmelavede påskeæg.

Hvorfor smide ud eller sælge billigt, hvis man kan forsøde tilværelsen for lokale børn, der til hverdag må se langt efter luksus?

Ja, det ville da være helt fjollet, tænkte Betina Pheiffer, indehaver af Kiosk Bien i Slotsarkaderne i Hillerød, da hun lørdag grublede over, hvad hun skulle gøre med resterne af årets hjemmelavede påskeæg.

Betina Pheiffer er selv vokset op i Hillerød tæt på døgninstitutionen og behandlingshjemmet Stutgården, og derfor gav det hele sig selv.

- Det er nok ikke ikke lige sådan nogle børn, der vælter sig rundt i påskeæg, så jeg ville hellere glæde dem, end at banke dem ned i pris, siger Betina Pheiffer til TV 2 Lorry.

Fyldte bilen med påskeæg

Lørdag efter lukketid kørte Betina Pheiffer derfor ud til Stutgården med to store papkasser med i alt omkring 35 hjemmelavede påskeæg i. 

- De var sådan lidt overraskede, siger hun.

Betina Pheiffer har lavet hjemmelavede påskeæg i 30 år. Skallerne er støbt af et chokoladeværksted i Gilleleje. Hun fylder og dekorerer selv de 2000 æg. Børneudgaven, som blev doneret, bliver normalt solgt for 80 kroner i Kiosk Bien.

- Det er 42 procents chokolade fyldt med vingummi, lakrids og alt muligt andet slik. Det er ikke de der papskaller eller importerede chokoladeæg fra Tyskland. Vi gør det på den gammeldags facon, siger Betina Pheiffer, der har ejet Kiosk Bien siden 1997.

"For fedt mand"

På Stutgården var personale og børn naturligvis lykkelige for den overraskende leverance.

Der blev gjort store øjne, da kasserne blev åbnet og indholdet delt ud til de op mod 24 børn, der til daglig bor på Stutgården. Det fortæller socialpædagog, Gitte Lindberg.

- De sagde; ‘det er for fedt, mand’. Det blev virkelig taget imod med stor glæde. Man skal huske på, at det er en specielt type børn, og de bliver så glade for, at nogen tænker på dem, siger Gitte Lindbert til TV 2 Lorry.

Det glæder Betina Pheiffer.

- Det er dejligt, at de blev glade for det. Det betyder, at man får lyst til at gøre det igen, siger hun.

Ikke uanede ressourcer

Gitte Lindbert og kollegerne er også personligt overvældede over den generøse donation. Det bliver værdsat, at nogle tænker på at forsøde en hel gruppe udsatte børns påskeferie. 

- Vi har ikke uanede af ressourcer her i samfundet, så det er skønt, at nogle kommer på helt eget initiativ, siger Gitte Lindberg. 

Stutgården huser børn med mange forskellige problematikker og udfordringer. Nogle har diagnoser og nogle har brug for ansvarlige og omsorgsfulde voksne i en periode af deres liv. 

De næste par fredage kan de så se frem til lidt ekstra lækkert fredagsslik, når Disney Sjov ruller over skærmen, siger Gitte Lindberg.

- Der er stadig en del æg tilbage i slikskabet, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik