Lokal biograf opruster: Nye stole og bedre lyd på vej

Den nedslidte biograf-bygning i Tisvilde skal renoveres både ind- og udvendigt.

Det er ikke så tit, at der sker de store ændringer i den lille, hyggelige lokale biograf i Tisvilde.

Men 2018 bliver året, hvor Tisvilde Bio får en tiltrængt renovering.

I første omgang bliver biografen renoveret udvendigt, når taget skal skiftes. Det arbejde starter i starten af februar, og man regner med, at det kommer til at vare omkring fire måneder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I løbet af den tid vil den gamle bygning fra 1938 stå indhyllet i stilladser og plastic bortset fra indgangen, så i perioden vil biografen stadig vise film og afholde planlagte arrangementer.

Planen er at være færdige med den udvendige del af renovationen inden sommerferien, så biografen ikke er omgivet af byggerod i de travleste måneder.

Frivillige syede nye betræk

Den anden del af opgraderingen er planlagt til december, hvor man tager fat på den indvendige del, som bliver en gennemgribende forandring med nye biografsæder.

- Stolene skal skiftes ud. De er 25 år gamle, og for 12 år siden sad de frivillige og syede nye betræk, siger Anne Nyholm, der er formand for Tisvilde Bio’s venner.

Når der kommer nye stole, bliver akustikken i salen også anderledes, og derfor skal der også ændres på lyden.

- Når vi nu får de nye stole, så sker der noget med lyden. Vi skal have lyden til at matche det nye biografrum, så vi skal opgradere lyden, så den bliver ved med at være god, siger Anne Nyholm til Frederiksborg Amts Avis.

I forbindelse med de stoleskiftene må biografen holde lukket nogle uger.

Håber på de lokales opbakning

Prisen på renoveringen ender på godt 1,4 millioner kroner, penge som foreningen nu skal ud og finde. Filminstituttet har dog tilkendegivet, at de støtter den lokale biograf, så nogle af pengene allerede er i hus.

Anne Nyholm tror også på, at de lokale vil hjælpe og spæde til.

- Vi kan finansiere en del af det selv, og resten skal vi ud at søge hos fonde og lokale. Da vi blev digitaliseret i 2011, var der fantastisk lokal opbakning, som gjorde, at det lykkedes. Vi er en kulturinstitution, som Tisvildeborgerne heldigvis synes er vigtige, så vi oplever, at folk er villige til at bakke op, siger hun til avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik