Foto: Linda Kastrup / Scanpix

Løkke til Københavns skoler: "I svigter svage elever"

Under sin åbningstale rettede statsministeren skarp kritik af syv folkeskoler i Københavns Kommunes "nej tak" til at være med i skolepuljen.

Ved Folketingets åbning rettede statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre, under sin tale skarp kritik mod Københavns Kommunes folkeskoler.

Til gengæld er det helt ubegribeligt for mig, at skolerne i Københavns Kommune (...) lukker døren for en pose penge og udstrakt hånd

Lars Løkke Rasmussen, Venstre, Statsminister

- Til gengæld er det helt ubegribeligt for mig, at skolerne i Københavns Kommune, den kommune med størst problemer, lukker døren for en pose penge og udstrakt hånd. Det er et svigt af eleverne i København, sagde Lars Løkke Rasmussen i talen. 

Stikpillen til folkeskolelederne i kommunen kommer, efter syv skoleledere tidligere i år afviste at blive en del af regeringens nye skolepulje.

Læs også Skole kæmper for karaktererne og kronerne

Skolepuljen er et initiativ, der uddeles over en tre-årig periode til skoler, der løfter det faglige niveau hos elever i udskolingen, som har det svært fagligt.

Ved Folketingets afslutningsdebat den 31. maj kaldte statsministeren ligeledes københavnerskolernes afvisning for "helt uforståelig" fra talerstolen. 

Skolelederne svarede i et fælles debatindlæg i Politiken, at den allerede etablerede indsats for at højne undervisningskvaliteten på skolerne ville blive forstyrret af de justeringer, som et 'ja-tak' til skolepuljen ville medføre.

Læs også Kokkedal Skole har stor succes med undervisning i "mindset"

- Det er altså vores vurdering, at vi vil bruge mange lærer- og lederressourcer på regeringens program, og de ressourcer ville gå fra indsatser, som vi er i gang med, og som vi kan se har effekt, skrev de i debatindlægget.

- Det er altså langtfra en gratis omgang, som man ellers kan foranlediges til at tro, og vi vil med stor sandsynlighed miste momentum i vores skolers udvikling, hvis vi afviger fra de spor, vi lige nu følger. Til ugunst for børnene, sagde de.