Løkke sikrer nyt pandaanlæg i Københavns Zoo

Lars Løkke Rasmussen (V) måtte selv træde til, da de sidste penge til Københavns Zoos pandahus skulle findes.

Aftalen er underskrevet, arkitekt Bjarke Ingels har tegnet bygningerne, statsministeren har klappet pandaerne i Kina, og de kommer i slutningen af næste år.

Men først nu er det lykkedes at få finansieringen på plads til det kommende pandaanlæg i Københavns Zoologiske Have, skriver Ritzau.

En række fonde og virksomheder har skæppet i kassen, så alt kan stå klar, når Mao Sun og He Xing flytter fra Chengdu Panda Base i Kina til den zoologiske have på Frederiksberg.

- Vi er meget glade for, at vi kan sige, at vi har fået lagt det økonomiske fundament for det videre byggeri, siger Zoos konstituerede administrerende direktør, Jørgen Nielsen, og bestyrelsesformand Jørgen Horwitz i en pressemeddelelse.

Det sidste skub

Det tog lidt længere tid end ventet. Men regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen gav processen det sidste skub.

Da det stod klart, at Zoo ikke som planlagt kunne få finansieringen af pandaanlægget på plads gennem fonde, tilbød regeringen at række ud til virksomheder, der kunne tænkes at ville bidrage.

- Det var nødvendigt for at kunne gennemføre projektet. Jeg har derfor selv været i kontakt med en række større virksomheder.

- Jeg er glad for, at så mange har ønsket at bakke op om projektet, siger statsministeren i en skriftlig kommentar.

Mange donorer

Blandt de virksomheder, der har doneret penge, er Danfoss, Lundbeck, Velux og Carlsberg.

Anlægget, der er formet som yin og yang-tegnene, kommer til at koste op mod 150 millioner kroner at opføre. Det skal ligge der, hvor det gamle elefanthus er placeret.

Københavns Zoo fyrede 23. august den daværende direktør, Steffen Stræde. Daværende bestyrelsesformand Janne Glæsel understregede i den forbindelse, at bestyrelsen havde særligt fokus på finansieringen af pandaprojektet.

Det var dronning Margrethe, der under et statsbesøg i 2014 aftalte med kineserne, at Danmark skulle låne to kæmpepandaer. I maj i år blev aftalen formelt underskrevet af statsministeren.

Kina har siden 1950'erne brugt pandaer som et diplomatisk værktøj til at knytte vestlige lande tættere til sig.

Danmark er således det 14. land, der låner pandaer fra Kina.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik