Lodsejere spørges om nationalpark

For første gang i den lange proces med at få etableret en nordsjællandsk nationalpark, spørger myndighederne nu direkte enkelte lodsejere om deres holdning til parken. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I dag og i morgen dumper et brev fra Kort & Matrikelstyrelsen ind til cirka 1000 nordsjællandske lodsejere, der ejer størstedelen af de cirka 13.000 hektar privat jord, som fem nordsjællandske kommuner anbefaler kommer med i nationalpark Kongernes Nordsjælland. Private jorde udgør cirka en tredjedel af den foreslåede park udover Gribskov, Esrum Sø, Arresø samt skovene omkring Gurre og helt til Helsingør.
Kort & Matrikelstyrelsen er blevet bedt om at udføre et kvalitetstjek af den underskriftindsamling, som Nordsjællands Landboforening foretog i 2008-2010.
- Formålet med kvalitetssikringen er at få rettet eventuelle unøjagtigheder og fejl efter ønske i forligskredsen bag aftalen om nationalparker. Kvalitetssikringen drejer sig derfor alene om Nordsjælland Landboforenings informationer og kort. Vi har jo alle en interesse i, at informationerne og kortene bliver så rigtige som muligt, siger projektleder Helle Bach Rungø, Kort & Matrikelstyrelsen.
Herdis Dam, formand for Nordsjællands Landboforening er positiv over, at indsigelserne tages seriøst.
- Jeg har stor forståelse for, at de også vil sikre, at det er det rigtige resultat. Men man skulle spørge alle lodsejere og ikke kun dem, vi allerede har udpeget, siger Herdis Dam, der har været til møde med Kort og Matrikelstyrelsen om sagen.
Hun mener, at de fem borgmestre har undveget en sådan undersøgelse, og derfor er hun glad for, at det nu bliver undersøgt, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Svarfristen til lodsejerne er sat til 10. januar.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere