Foto: TV2/Lorry

Lodsejere bekymrede over Hillerøds vandudledning

- Her ved Havelse Mølle vil vi få flere oversvømmelser. Der vil komme vanvittig meget ekstra vand - og vi ligger faktisk allerede der, hvor vi billedlig talt står i vand til halsen.

Sådan lyder det fra Fritz Henglein, professor. Han er en af de mange lodsejere, der gennem Havelse Å-laug har afgivet kritisk høringssvar til Hillerød Kommune om den planlagte udledning af omkring 30.000 kubikmeter spildevand i døgnet gennem Havelse Å fra det planlagte klima- og energicenter Solrødgård ved Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lodsejerens bekymring deles af blandt andet Nordsjællands Landboforening. Hillerød Kommune har modtaget omkring 40 kritiske høringssvar.

- Et projekt af den størrelse har selvfølgelig nogle konsekvenser og der er stor bekymring for den øgede vandstand i de høringssvar, der foreligger, lyder det fra projektleder i By og Miljø, Hillerød, Marianne Brink Sørensen.

Lodsejerne vil kunne opnå erstatning for eventuelle skader - men der er ikke sat beløb på:

- Når vi vælger at hælde mere vand i Havelse Å, påtager vi os et ansvar - og hænger på de eventuelle skader, siger udvalgsformand, Tue Tortzen, Fælleslisten Hillerød til Frederiksborg Amts Avis.

Lodsejere ønsker en opgradering af Havelse Å's vandføringsevne, så oversvømmelser undgåes.