Livsfarlig leg: Unge kravler ti meter op i skiltemast og springer i havnen

Nu vil havnen sætte en stopper for de livsfarlige manddomsprøver.

Dragør Havn har denne sommer gentagne gange haft besøg af unge mennesker, der har prøvet kræfter med et livsfarligt stunt.

De unge er kravlet op i toppen af en ti meter høj skiltemast ved den gamle havn, hvorfra de er sprunget på hovedet i havnebassinet.

En af dem, der har været førstehåndsvidne til det halsbrækkende stunt, er Morten Dreyer, som er kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti.

- Jeg så en fyr stå og balancere på toppen af den. Men jeg turde sgu ikke råbe til ham af frygt for, han ville falde ned, siger Morten Dreyer.

Morten Dreyer tog dette billede, da han sidst i juli var en tur nede på havnen.
Morten Dreyer tog dette billede, da han sidst i juli var en tur nede på havnen.
Foto: Privatfoto

Heldigvis skete der ikke noget alvorligt, da manden ramte vandet. Men Morten Dreyer er alligevel forarget over, at de unge ikke tænker sig mere om.

- Det er direkte tåbeligt. Det kan godt være, man kan gøre det, hvis man er ung og sportstrænet. Men når så alle kluddermiklerne skal til at prøve det, så er det jo blot et spørgsmål om tid, før det går galt, siger han.

Ifølge Morten Dreyer er det typisk helt unge mænd, der kravler op i skiltemasten og springer i vandet. Han tror, de gør det som en slags mandsdomsprøve.

- De kravler derop uden nogen form for sikkerhed på en platform, der er 60 gange 60 centimeter. Der er cirka halvanden meter fra masten og ud til vandet på den ene side, men ellers er der altså beton resten af vejen rundt, siger han.

Havnekontor: Det har været et stort problem

På havnekontoret i Dragør Havn har man gentagne gange måtte jage de unge væk denne sommer.

- Det har været et stort problem med de her unge drenge, der gerne vil lege He-Man. Det er jo pissefarligt, for masten er jo lavet af jern og metal, så man kan let komme til at glide, siger havneassistent Kenneth Møller Hansen.

Han fortæller, at man fra havnekontorets side har kontaktet SSP-medarbejdere i Dragør Kommune, så de kan tage en snak med de unge.

Derudover er havnen i øjeblikket ved at få konstrueret en løsning, der skal sætte en stopper for den farlige leg.

- Vi er ved at få lavet nogle galvaniserede gitterstænger, som vi vil sætte op i 2,5 meters højde på masten. De blokerer for, at man kan kravle op i den, siger Kenneth Møller Hansen.

"De skal hele tiden finde på noget nyt"

Ifølge Kenneth Møller Hansen har der også tidligere somre været problemer med farlig leg blandt badende unge i havnen. Her er badning ellers forbudt. 

- Sidste sommer sprang de ud fra havnekajen og bandt noget tovværk fast, så de kunne lege ”Tarzan” ude på en gangbro, der går ud til en dukdalbe (hale-pæl,red.) på færgemolen.

- De skal jo hele tiden finde på noget nyt og spændende, siger Kenneth Møller Hansen.

Han oplyser, at havnen også har bestilt nogle skilte hjem fra en smed.

- Det er nogle ordentlige skilte, der skal oplyse, at badning er forbudt i havnen, siger han.

Koster en bøde

Hos Københavns Politi opfordrer man ligeledes de unge til at tænke sig om.

- Det lyder meget farligt , og der er absolut ingen grund til, at vi skal ud og samle folk op, siger vagtchef Carsten Reenberg.

Han oplyser endvidere, at det vil koste en bøde, hvis politiet får fat i de unge.

- Jeg kan ikke lige huske bødetasksten på stående fod. Men bøden er den samme, uanset om det er fra kajen eller en ti meter høj mast, de springer i vandet, siger vagtchefen


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik