Livreddere lukker og slukker: Historisk stille sommer

Sommeren har været historisk stille for livredderne, der stoppede for i år i weekenden. Nu er der intet opsyn, hvis du tager en dukkert i bølgen blå.

I weekenden lukkede og slukkede de rød-hvide livreddertårne på strandene for i år.

Sæsonen har været historisk stille for de mange rød- eller gulklædte livreddere, der de sidste otte uger har holdt opsyn med badegæster for en stor del af de danske kyststrækninger.

Det fortæller René Højer, der er programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

- De foreløbige tal for 2016 viser, at livredderne gennemførte i alt 44.676 indsatser, hvoraf de 13 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare. Så få indsatser og aktioner har vi ikke oplevet i mange år, siger han. 

Livredderne rykkede også ud på badestrandene i Hovedstadsregionen, hvor de i alt gennemførte 14.079 indsatser, heraf tre livreddene aktioner. Det er også mindre end nogensinde, men det betyder ikke, at livreddernes funktion er unødvendig, selvom tallene er historisk lave.

- Men tallene viser trods alt stadig, at livreddernes tilstedeværelse ved de danske strande og havnebade er afgørende i forhold til at redde liv og forebygge ulykker. De 13 episoder omfatter bl.a. badegæster, der er blevet fanget i revlehuller eller som får et ildebefindende, samt børn, der bader uden opsyn af deres forældre og pludselig kommer i vanskeligheder, fortsætter René Højer.

Udover at være livredder i klassisk 'jeg-hopper-i-vandet-og-redder-dig-nu' forstand, yder TrygFondens livreddere også førstehjælpsaktioner, der tæller alt fra behandling af snitsår og møder med brandmænd (dem i vandet, forstås) til forstuvninger og bistik.

- Vi har haft rekord få livreddende aktioner i år, og det skyldes selvfølgelig, at der har været færre badegæster på grund af vejret, men vi håber også, at vores oplysende arbejde gennem de sidste mange år har givet danskerne en bevidsthed om badesikkerhed. En af livreddernes vigtigste opgaver er netop at oplyse badegæsterne om, hvordan de passer på sig selv og hinanden i vandet, og det har der været ekstra god tid til i år, siger René Højer og fortsætter:   

- Når vejret bliver lunt i sensommeren, er der mange, der spørger os, om vi ikke kan holde åbent lidt længere, men de fleste af vores livreddere skal jo tilbage til deres studie eller almindelige arbejde, efter at de har brugt sommerferien på at passe på badegæsterne på de danske strande, siger René Højer.

 

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden: 3 livreddende aktioner, 471 førstehjælpsaktioner, 529 forebyggende aktioner, 13.076 oplysende indsatser
  • Bellevue: 0 livreddende aktioner, 101 førstehjælpsaktioner, 45 forebyggende aktioner og 1.117 oplysende indsatser
  • Charlottenlund: 0 livreddende aktioner, 45 førstehjælpsaktioner, 31 forebyggende aktioner og 1.073 oplysende indsatser
  • Islands Brygge: 2 livreddende aktioner, 180 førstehjælpsaktioner, 158 forebyggende aktioner og 3.567 oplysende indsatser
  • Fisketorvet: 0 livreddende aktioner, 34 førstehjælpsaktioner, 113 forebyggende aktioner og 1.668 oplysende indsatser
  • Sluseholmen: 0 livreddende aktioner, 28 førstehjælpsaktioner, 74 forebyggende aktioner og 1.739 oplysende indsatser
  • Vallensbæk: 0 livreddende aktioner, 12 førstehjælpsaktioner, 20 forebyggende aktioner og 689 oplysende indsatser
  • Brøndby: 1 livreddende aktion, 29 førstehjælpsaktioner, 14 forebyggende aktioner og 1.229 oplysende indsatser
  • Ishøj: 0 livreddende aktioner, 31 førstehjælpsaktioner, 52 forebyggende aktioner og 980 oplysende indsatser
  • Hundige: 0 livreddende aktioner, 11 førstehjælpsaktioner, 22 forebyggende aktioner og 1.014 oplysende indsatser 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik