Livredder efterlyser vagtværn

Hærværk og tyverier har de senere år i stigende grad plaget livredningstjenesten langs Nordkysten. Østpå har kommunerne allerede taget konsekvensen og inddraget private vagtværn i beskyttelsen mod de livsvigtige livredderposter. Måske kan Halsnæs Kommune mod vest blive nødt til at gøre det samme, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det mener i hvert fald distriktslivredder ved Nordkystens livredningstjeneste Steffen Lund Jensen, efter han søndag morgen blev kaldt til Hundested for at inspicere livredningsposten på byens strand, Trekanten, som for anden gang på bare en uge var blevet udsat for groft hærværk.

- I sidste weekend blev vores flagstang brændt af. I nat blev vinduerne til livredderskuret brudt op, og alting lå bare og flød på stranden, da livredderen mødte her til morgen, lød det således i går fra Steffen Lund Jensen, der understreger, at der ikke blot er tale om drengestreger.

- Det er alvorligt, det her. Det handler om liv og død. For når vi mister vores livredningsudstyr, så kan vi ikke køre vores livredningstjeneste fra 10 til 18, siger han.