Livestream fiskehejrene fra Frederiksberg Have Foto: Hejre TV / TV 2 Lorry

Livestream fiskehejre-kolonien i Frederiksberg Have

Hejrekolonien i Frederiksberg Have har fået ny bevågenhed. I bedste Big Brother stil kan hejrens familieliv nu streames døgnet rundt.

Familiedramaer, skænderier, pladsproblemer og yngletid. Scenerne lyder velkendte - næsten som var det fra realityprogrammerne Paradise Hotel eller Big Brother.

Virkeligheden er dog en anden - og knap så kulørt.

Her er nemlig tale om Danmarks første fiskehejre TV - et nyt initiativ ført an af Dansk Ornitologisk Forening. Redekameraet er placeret overfor det store redetræ, som udgør fiskehejrenes koloni i Frederiksberg Have.

- Direkte fugleTV giver os alle en mulighed for at få et stykke natur ind i stuen, samtidig med at man får en særlig fornemmelse af, hvad det er, der gør fugle så fascinerende at se på. Uden at man behøver at røre en finger selv for at opleve dem, siger projektleder på fugleTV, Tine Due Hansen, på foreningens hjemmeside.

Redekameraet er ifølge Dansk Ornitoligsk Forening ganske unikt, da det overvåger en af de eneste fiskehejrekolonier i verden, som ligger midt i en storby.

Det nye tiltag er en opfølgning på successen, som Dansk Ornitologisk Forening har haft de senere år, hvor redekameraer er installeret hos både havørne og ugler.

Du kan følge med direkte ved at klikke her

 

Fakta om fiskehejren

• Fiskehejren er en stor fugl og beslægtet med storken, som den ligner med sine lange ben.

• 90 cm høj og med et vingefang på næsten to meter kan det undre, at hejren kun vejer det samme som en suppehøne. 

• Hejren genbruger gerne reden fra sidste år, som den så forbedrer lidt på med nye kviste og grene. Jo højere træ jo bedre redeplacering. 

• Den er næsten altædende, men foretrækker (mindre) fisk til ungerne. Den voksne hejre kan æde både fladfisk og ål på mere end 30 centimeters længde. 

• Ikke alle hejrepar yngler på samme tid. De ældste kan starte allerede i februar, mens de yngste kan vente helt til maj. 

• Cirka fem lyse, blågrønne æg udruges af de to køn i fællesskab. 

• Fiskehejren ruger på æggene i cirka 26 dage. 

• Efter cirka to måneder flytter ungerne hjemmefra. 

• For tiden yngler der omtrent 4000 par fiskehejrer i Danmark. 

Kilde: Dansk Ornitologisk Forening