Elever ramt af anlægsloft: Skolerenoveringer sat på hold

Det rammer børnene, når Københavns Kommune har set sig nødsaget til at bremse en lang række skolerenoveringer på grund af anlægsloftet.

Elever, forældre og lærere er mange steder i København temmelig slukørede.

Københavns Kommune har nemlig stoppet en lang række planlagte byggeprojekter, herunder skolerenoveringer. Så drømmen om en skolegang i nye lækre lokaler er indtil videre skudt til hjørne.

Hvad er anlægsloftet?

Anlægsloftet fastsætter, hvor mange penge kommunerne må bruge på bygge- og renoveringsopgaver.

Anlægsloftet er bestemt i en aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening. 

Kommunens byggebudget er under stort pres af et stigende antal folkeskolebørn, fordi de samtidig skal overholde anlægsloftet.

Derfor har Økonomiudvalget på sine seneste møder måttet se i øjenene, at der er planlagt alt for mange projekter til, at de kan holde sig under loftet. 

quote Vi har afsat penge til nogle helt nødvendige renoveringer, som nu risikerer at blive udskudt.

Jesper Christensen, børne- og ungdomsborgmester, København, Soc.dem.

Bare på skolefronten blev først 14 renoveringer af skoler og fritidstilbud udskudt.

Alle udskydelserne fremgår af et dokument fra Økonomiudvalgets møde den 23. januar, som også indeholder andre projekter med tilknytning til folkeskolerne, blandt andet en tandklinik. 

Kontraktstop

I marts måned blev yderligere seks renoveringer af skoler og fritidstilbud sat i bero, da man bremsede for nye bygge-kontrakter: 

Kilde: Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune

- Jeg har fuld forståelse for, at den nuværende situation er enormt frustrerende for både børn, forældre og medarbejdere, lyder det fra Jesper Christensen, der er Københavns børne- og ungdomsborgmester.

- Det er en rigtig svær situation for de skoler, der bliver ramt af regeringens stramme anlægsloft. Vi har afsat penge til nogle helt nødvendige renoveringer, som nu risikerer at blive udskudt.

På Økonomiudvalgets møde den 14. maj tager man stilling til, hvilke renoveringer der først skal genoptages og hvilke der må vente. 

Smugkig på mandag aftens indslag om de udskudte skolerenoveringer: 

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik