Lise Nørgaards barndomshjem sat til salg: Her er prisen

Den folkekære forfatters barndomshjem i Roskilde er fuld af historie. Nu kan du så købe det, men helt billigt er det ikke.

Så er der godt nyt til de mest inkarnerede fans af tv-serien Matador – og ikke mindst til fans af af seriens idékvinde og medforfatter, Lise Nørgaard.

Den 100-årige forfatters barndomshjem i Roskilde, hvis indretning og mange detaljer er beskrevet i selvbiografien ‘Kun en Pige’, er nemlig til salg i øjeblikket.

Det skriver BT.

Prisen er dog ikke i den billige ende, og en kommende køber må således forvente at skulle hive flere millioner op af lommen, da villalejligheden er udbudt til lige knap 4,5 millioner kroner.

Det får du for pengene

Der er tale om stueetagen i en rød patriciervilla på Skovbovænget Alle i Roskilde. Villalejligheden er på 159 kvadratmeter og dertil hører også en kælder på 146 kvadratmeter.  

Ifølge ejendomsmæglerfirmaet Danbolig, der har sat villaen til salg, så får man en bolig, der ”byder på en sand overflod af flotte, klassiske rammer og detaljer” – blandt andet stuklofter, radiatorskjulere, sildebensparket og flot lysindfald.  

Roskilde dannede grundlag for Lise Nørgaard kendte fortælling om den fiktive by Korsbæk i Matador. Her ses den røde villa på Skovbovænget Alle i Roskilde, hvor hun boede som barn.
Roskilde dannede grundlag for Lise Nørgaard kendte fortælling om den fiktive by Korsbæk i Matador. Her ses den røde villa på Skovbovænget Alle i Roskilde, hvor hun boede som barn.
Foto: Google maps

Salgsannoncen fremhæver endvidere, at man får en ”pragtfuld have”, og sidst men ikke mindst ”et godt rigtig godt socialt sammenhold i nabolaget”, og nogle rigtig søde overboer.

Ifølge BT er der inden for de seneste 15 år ingen offentlig salgshistorik på villalejligheden. Men tilbage i 2014 blev den anden anpart af patriciervillaen, som er 33 kvadratmeter større, solgt for 3,5 millioner.

Synonym med Roskilde

At Lise Nørgaard på mange måder er synonym med Roskilde, kan man blandt andet se, når man går en tur i byens gågade.

Her blev der tilbage i 2010 opstillet en statue bronze af den folkekære forfatter siddende på en stenbænk.

I juni 2017, dagen før Lise Nørgaard kunne fejre sin 100 års fødselsdag, blev statuen dog udsat for hærværk ved, at nogen havde overhældt den med rød maling.

Statuen blev dog spulet ren igen, og godt halvt år efter hændelsen sigtede Midt- og Vestsjællands Politi en 66-årig mand fra Roskilde for at have begået hærværket.

Her kan du se et tidligere indslag om hærværket mod Lise Nørgaard-statuen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik