Lise Nørgaard hyldes med kage på ikonisk konditori

Denne sommer fylder Matador-mor Lise Nørgaard 100 år. Men allerede nu kan det fejres med en kage lige efter hendes smag.

Det er som et træde ind i en vaskeægte tidslomme, når man går ind af døren i La Glace i Skoubogade i Indre København. 

quote Lise Nørgaard er en meget stor personlighed, og det vil vi gerne markere

Kristine Andersen, La Glace

Konditoriet åbnede helt tilbage i 1870, og man har gjort en dyd ud af at holde på formerne lige siden. 

Alligevel er der blevet plads til at udvide menukortet en smule, for på Mors Dag den 14. maj kan man for første gang købe sig en Lise Nørgaard-kage; opkaldt efter den folkekære manuskriptforfatter, som fylder 100 år denne sommer.

Og hvem ved - måske bliver kagen en dag en klassiker på højde med chokoladebomben Sarah Bernhardt, der er opkaldt efter en fransk skuespillerinde. Eller Rubinstein-kagen, som er opkaldt efter pianisten Anton Rubinstein. 

- Lise Nørgaard er en meget stor personlighed, og det vil vi gerne markere. Mange af vores kager er jo opkaldt efter særlige mennesker, og vi mener, at Lise Nørgaard er en ligeså markant skikkelse, som de andre er. Hun fortjener en kage, fortæller vice-kageførstedame Kristine Andersen til TV 2 Lorry. 

Overskud går til kvinder i nød

Lise Nørgaard-kagen leder tankerne hen på rødgrød med fløde. Den består af flødemousse med vanilje, jordbærgele med citron og krænsekage. På toppen har man pyntet med hvid chokolade. 

Fødselaren har selv smagt den til i konditoriet, hvor hun også har været på kaffeslabberas.

- Hun fortalte, at hun besøgte La Glace første gang, da hun var tre år gammel. Det er jo helt fantastisk at tænke på, at det er 97 år siden nu, siger Kristine Andersen til TV 2 Lorry. 

Kagen vil foreløbigt være til salg frem til 100-års fødselsdagen den 14. juni. 

Den koster 57 kroner og alle pengene går ubeskåret til Dannerstiftelsen, som hjælper voldsudsatte kvinder og børn. 

- Det var Lise Nørdgaards eget ønske. Begrundelsen lød, at alt for mange mænd er nogle fjolser. Hun vil gerne støtte stiftelsens arbejde, siger Kristine Andersen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik