Line tilbyder gratis konfirmandkørsel i veteranbil: ”Det skaber glæde”

I et Facebook-opslag tilbyder Line at hente konfirmander fra trange kår i sin veteranbil omkring Frederiksværk og Hundested.

Konfirmationssæsonen nærmer sig, og det betyder, at mange forældre skal kaste en masse penge efter festlokaler, lækre menuer, smukker kjoler og jakkesæt, samt et fed transportmiddel til at fragte konfirmanden fra kirken.

Men ikke alle har råd til at leje en elegant hestevogn eller en dyr sportsvogn, motorcykel eller veteranbil, og det kan få glæden til at falme hos selv den gladeste konfirmand. Det kan nemlig være svært at se vennerne blive overrasket foran kirken med prægtige køretøjer, når man selv må nøjes med familiebilen.

quote Jeg vil hellere afvise en, der tilbyder penge for kørslen og så hjælpe en, der ikke har råd

Line Rasmussen

Men Line Rasmussen er opsat på at afværge nogle af de triste miner.

Hun har nemlig valgt at tilbyde sin veteranbil og sig selv som chauffør til konfirmationer, hvor der ikke er råd til at leje dyre sportsbiler i området omkring Frederiksværk og Hundested.

- Jeg kender flere enlige mødre, som har svært ved at få det til at hænge sammen, og jeg ved, at konfirmationer er dyre. Jeg kan huske min egen konfirmation, hvor nogle af de andre blev hentet i hestevogn og sådan, og det blev man da lidt misundelig over. Der er bare nogle forældre, der ikke kan give deres børn den oplevelse, siger Line Rasmussen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Derfor vil jeg også hellere afvise en, der tilbyder penge for kørslen og så hjælpe en, der ikke har råd. Det er den gode gerning, der driver mig.

I sin Opel Kadett B Coupe fra 1969 og iklædt solbriller, taske og kjole fra 60’erne eller 70’erne har Line Rasmussen allerede planlagt at skulle ud til to konfirmationer i maj for at overraske et par konfirmander.    

Line Rasmussen har haft sin Obel Kadett B Coupe fra 1969 i 4 år.
Line Rasmussen har haft sin Obel Kadett B Coupe fra 1969 i 4 år.
Foto: Privatfoto

Man skal hjælpe, hvor man kan

Idéen til konfirmandkørslen startede, da Line Rasmussen blev bekendt med Facebookgruppen ”Konfirmationskørsel for udsatte (GRATIS)”.

- Jeg kunne se billederne folk lagde op i gruppen. De store smil på konfirmanderne. Og det fik mig til at tænke, at det ville jeg da også gøre, hvis jeg kunne give nogle en god dag, siger Line Rasmussen.

Hun oplevede dog, at ikke mange søgte konfirmationskørsel i og omkring Frederiksværk og Hundested, hvor Line Rasmussen bor. Det blev dog til en enkelt tur.

quote Det var så stort at se glæden i hendes øjne

Line Rasmussen

Sidste år hentede Line Rasmussen nemlig en konfirmand foran kirken, og den oplevelse vækker glade minder hos Line.

- Sidste år sad jeg med glæde i hele kroppen, da jeg hentede konfirmanden. Pigen, jeg hentede, blev så overrasket, og det var så stort at se glæden i hendes øjne. Det giver også mig noget, når jeg ser familien og pigen være glade og tage billeder med bilen, siger Line Rasmussen.

Line Rasmussen havde egentlig tænkt sig sælge sin veteranbil her i foråret, men så kom hun i tanke om, at det snart er konfirmationssæson igen. Derfor har hun nu besluttet, at hun også vil hjælpe nogle konfirmander i 2019, inden bilen skal sælges.

- Jeg har altid været meget for, at man skal hjælpe, der hvor man kan. Jeg har ingen børn, jeg selv skal tage mig af, så at give nogle unge mennesker et smil på læben er en fantastisk følelse.

Håbet er, at flere vil hjælpe

Line Rasmussen er medlem af den lokale veteranklub i Halsnæs, som ifølge Line består af omkring 25-30 medlemmer.

Hun håber, at hendes initiativ kan få flere til at tilbyde deres hjælp til de familier, der ikke har midlerne.

- Jeg håber, at flere vil hjælpe og stille sig til rådighed. Det behøver jo ikke nødvendigvis at være med transport, men hvis man eksempelvis kan spille musik eller har andre talenter, så har man mulighed for at hjælpe nogle udsatte familier, siger Line Rasmussen.

I Line Rasmussens Facebookopslag, hvor hun tilbyder sin hjælp, skriver hun også, at hvis efterspørgslen på en gratis køretur i veteranbil viser sig at være stor, så kan hun måske lokke nogle af de andre medlemmer af veteranklubben til at gøre det samme.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik