Lindring til hovedpine-patienter: Nyt center i Glostrup

Dansk Hovedpinecenter får nye rammer på Rigshospitalet, Glostrup. Der bliver mere plads til både behandling af patienter og forskning.

Der er godt nyt til de mange mennesker, der kæmper med svære hovedpiner. I februar begynder Rigshospitalet nemlig at opføre et helt nyt hovedpinecenter i Glostrup.

Det nye center bliver et trefløjet bygningsanlæg i to etager på ca. 2200 kvadratmeter. Centret har hidtil været spredt ud over flere mindre og ældre bygninger.  

- Vi glæder os til at flytte ind i den nye bygning, hvor omgivelserne bliver optimale for vores patienter. Involveringen af patientforeningerne i designprocessen har haft stor betydning, og samarbejdet har blandt andet resulteret i, at gulve, lofter og vægge bliver støjdæmpende og får neutrale farver til stor gavn for vores patientgruppe, siger professor Rigmor Højland Jensen, der leder Dansk Hovedpinecenter.

Det nye hovedpinecenter forventes at stå færdigt i juli 2017 med indflytning i begyndelsen af september 2017.

- Det er første gang, man etablerer en bygning, der er specifikt designet til hovedpinepatienter, og hvor man samtidig har integreret både klinik og forskning. Det er et privilegium, at vi kan være med til at skabe de bedst mulige rammer til Dansk Hovedpinecenter, der kombinerer de fremmeste initiativer inden for design og bæredygtighed med en funktionel bygning, der tager særlige hensyn til de fremtidige patienter, siger centerdirektør Morten Christiansson fra Rigshospitalets Servicecenter.

Hovedpinecentret har godt 9000 patientbesøg om året og ser patienter fra hele Danmark. Centret er verdens største af sin slags for patienter med alvorlige hovedpinesygdomme.

Det vurderes, at omkring en halv million danskere lider af migræne, mens flere millioner kender til spændingshovedpine.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik