Lindegården: Bosteder i hele landet nedlægger arbejdet

I morgen, tirsdag, mødes flere af de helt centrale parter omkring bostedet Lindegården i Roskilde.

De ansatte på bostedet, med socialpædagog Mia Kristina Hansen i spidsen, går til fagligt møde klokken ti.

- Vi skal snakke om, hvad der er sket siden sidst, hvordan det går på Lindegården og om vi er tilfredse med de ting, der er sat i værk, forklarer Mia Kristina Hansen til TV 2 Lorry.

På forhånd har hun opfordret alle landets øvrige bosteder til at holde fagligt møde på samme tid, og Mia Kristina Hansen har fået god respons:

- Jeg har hørt fra flere steder, både omkring København og i Jylland, at de vil nedlægge arbejdet og gå til møde, siger hun.

Opfordringen til et fagligt møde bliver også bragt i en helsides annonce i Metroxpress, ledsaget af de knap 14.000 underskrifter, Mia Kristina Hansen har indsamlet gennem hjemmesiden detskalstoppenu.dk

- Det er helt vildt så mange, der har valgt at skrive under. Det er jeg selvfølgelig glad for, men der SKAL også ske noget nu, siger socialpædagogen, der oprettede underskriftsindsamlingen i torsdags.

Ministre i længe ventet møde

De parter, der kan få noget til at ske, mødes også i morgen. Klokken halv elleve mødes Socialminister Karen Ellemann og Sundhedsminister Sophie Løhde med en række fagforeninger. Her skal blandt andet FOA fremlægge den handlingsplan mod vold, de netop har færdiggjort.

- Jeg kommer til at presse dem til det maksimale, sagde Dennis Kristensen, Forbundsformand hos FOA til TV 2 Lorry om mødet forleden.

Ifølge FOA har de lige siden det første drab på en ansat på et socialpsykiatrisk bosted i 2012 forsøgt at få et møde om emnet med skiftende socialministre. Så nu, fire år og yderligere fire drab på personale senere, er der ladt op til et kampråb fra fagforeningen.

I morgen mødes også regionsformand Jens Stenbæk fra Region Sjælland med Socialborgmester Jesper Christensen fra København. De skal sammen drøfte borgmesterens planer om et tilbud til de aller sygeste beboere på de kommunale bosteder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere