Lindegården: Strejke fortsætter trods millionbevilling

På Lindegården i Roskilde strejker de ansatte fortsat på trods af en forventet bevilling på over fem millioner. 'Pengene rækker ikke', lyder kritikken.

De ansatte på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde har takket nej til et tilbud om at få bevilget over fem millioner kroner her og nu.

Det fortæller en talskvinde for de ansatte fredag til TV 2 Lorry. 

- Vi blev præsenteret for bevillingen her til morgen og fik at vide, at de allerede fra i morgen kunne få flere vikarer ind. Men pengene rækker ikke. Specielt ikke når de går til vikarer, fordi de er meget dyre, siger Mia Kristina Hansen. 

Derfor strejker de ansatte på bostedet også fredag - nu på tredje døgn. De mener fortsat ikke, at politikerne har gjort nok for at øge deres sikkerhed.

Det forventes, at Socialudvalget i Københavns Kommune på onsdag vil bevillige 5,1 millioner kroner til Lindegårdshusene. Medarbejderne er blevet informeret om beslutningen i dag, fredag.

På trods af de ansattes nej til den store bevilling, får de pengene alligevel.

De ekstra millioner skal bruges på at sikre mere personale på bostedet, der opnormeres i både dag-, aften- og weekendvagter, ligesom en del af pengene også skal gå til at øge sikkerheden for personalet.

Det fremgår af den instilling, som Socialforvaltningen har stillet til Socialudvalget.

Siden en ansat blev dræbt af en beboer i marts måned, har bostedet modtaget hele tre strakspåbud. Påbuddene betyder blandt andet, at de ansatte skal gå sammen to og to - og derfor mangler der mere personale på bostedet.

Ifølge Lindegårdens talskvinde er det dog ikke nok at komme med en pose penge, og tro, at det løser alle de aktuelle problemer - og derfor fortsætter strejken.

Alle bosteder får penge

Det er ikke kun Lindegårdshusene, der vil få flere penge til flere hænder.

I løsningsmodellen, der forventes at blive vedtaget, ligger også 7,5 millioner kroner til de øvrige botilbud i Københavns Kommune.

En mindre del af pengene skal gå til at øge den fysiske sikkerhed på bostederne. For eksempel skal der installeres dørspioner og ekstra døre.

Også budgettet for 2017 bliver lavet om, så bostederne kan få mere at gøre med. Her skal der tilføres yderligere 7,7 millioner kroner til Lindegårdhusene, mens resten af bostederne skal dele 13 millioner kroner.

Den ekstra pose penge skal finansieres ved det kommunen kalder 'en række ekstraordinære opbremsninger og besparelser'.  

Det drejer sig blandt andet om at udskyde en ansættelse af medarbejdere i den centrale administration og en kompetenceudvikling.

I 2017 kommer den ekstra bevillig til at koste på den generelle service på tværs af Socialforvaltningens målgrupper.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik