Lille virksomhed hjælper andre med at pakke pap med omtanke

Et lille firma i Hedehusene, hjælper andre virksomheder med at pakke pap med omtanke for kloden.

Miljøet kalder i stigende grad på, at vi som forbrugere aktivt gør noget for at passe på det.

Også virksomheder er gået ind i kampen for at skåne vores fælles fremtid. Derfor har en lille virksomhed i Hedehusene i Høje-Taastrup nu startet en bevægelse i miljøets navn.

quote MiljøvenligPakning startede for omkring tre år siden, nu kommer medlemmerne helt af sig selv

Pernille Gregersen, Marketingsansvarlig Albe Emballage

- MiljøvenligPakning startede for omkring tre år siden, og i starten brugte vi noget tid på at opsøge virksomheder og spørge, om de ville være medlemmer. Siden har vi faktisk ikke brugt noget tid på det, medlemmerne kommer af sig selv, siger Pernille Gregersen, marketingsavnsvarlig hos Albe emballage, til TV 2 Lorry.

Pernille Gregersen er en del af en lille virksomhed på 15 medarbejdere, der har store ambitioner om at plante frø hos virksomheder, som gerne vil være bevidste om bæredygtig brug af emballage og dermed skåne miljøet mest muligt.

Det hele startede for tre år siden, da medarbejderne i Albe Emballage fik ideen om at gøre pakning mere miljørigtigt. Det blev starten på Miljøvenlig-Pakning, hvor andre virksomheder modtager gode råd og tips til miljøvenlig pap-pakning.

Nu har virksomheden rundet 1.000 medlemmer som alle får fif til genbrug af papkasser og pakketape, og et uofficielt mærkat til virksomhedens hjemmeside, hvor man tilkendegiver, at man som virksomhed har omtanke for miljøet.

Emballage er en miljøsynder

På Miljøvenlig-Paknings hjemmeside kan man læse at emallageforbrug er en af de største faktorer, som tærer på klodens ressourcer, og en undersøgelse fra Teknologisk Institut viser da også, at fremtidens emballage kommer til at være af genanvendt materiale.

quote Vi vil gerne have alle med, store som små virksomheder. Hvis alle tager stilling, og gør lidt, er det bedre end ingenting

Pernille Gregersen, marketingsansvarlig hos Albe Emballage

En af de 1.000 virksomheder, som nu er gået med i fælleskabet om at begrænse emballagespild, er virksomheden Friluftsland i København. De sender hver dag mange pakker afsted til kunder, og derfor er det også oplagt at genanvende papkasserne.

- Vi er med i en bevægelse, som vokser af sig selv, og som vi synes det var oplagt at være med i, siger Rasmus Munk, som er content manager hos Friluftsland.

For virksomheden bag, Miljøvenlig Pakning, er der ingen økonomisk vinding bag fællesskabet. Det handler om at sprede et budskab og gøre så mange virksomheder som muligt bevidste om at tage ansvar for miljøet.

- Vi vil gerne have alle med, store som små virksomheder. Hvis alle tager stilling og gør lidt, så er det bedre end ingenting, siger Pernille Gregersen, marketingsansvarlig hos Albe Emballage, til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik