Lille risiko for hjemmerøveri

Der er cirka 20 tilfælde af grove hjemmerøverier om året, beroliger Det Kriminalpræventive Råd. Selvom weekenden bød på flere grimme hjemmerøverier rundt omkring i landet, bør almindelige danskere ikke at gå rundt og være bange i privaten.

Sandsynligheden for at blive overrumplet af røveriske forbrydere derhjemme er nemlig ikke særligt stor, vurderer Det Kriminalpræventive Råd.

- Risikoen for at blive udsat for et groft hjemmerøveri er meget, meget lille, fortæller specialkonsulent Karsten Nielsen.

- En opgørelse fra Rigspolitiet viser, at der faktisk kun er ganske få tilfælde af egentlige hjemmerøverier, hvor ofret bliver pacificeret med vold, trusler om vold eller ved eksempelvis at blive bundet, tilføjer han.

Her er der ifølge Karsten Nielsen tale om cirka 20 tilfælde af året.

Et af dem fandt sted natten til mandag, hvor to maskerede røvere dukkede op hos en 75-årig mand på Teglværksvej i Tommerup.

De truede fynboen med pistol, gennemrodede hjemmet for værdigenstande og frarøvede ham også armbåndsur og vielsesring, inden de forduftede igen.

Lørdag aften gik det ud over en ældre kvinde og hendes 26-årige søn, som blev udsat for et groft hjemmerøveri, da maskerede mænd bankede på døren og trængte ind i deres hjem på Wibrandtsvej på Amager.

Både mor og søn blev slået på siden af hovedet med et baseballbat, og da der opstod tumult, blev sønnen også ramt af skud i låret. De er begge uden for livsfare, men selvfølgelig stærkt chokerede efter den brutale episode, oplyser Københavns Politi.

Danmarks Statistik opgør tallene over hjemmerøverier på en anden måde end Rigspolitiet. De anvender en bredere definition og kommer frem til omkring 350 om året.

- Det er dog i hovedsagen indbrudstyverier, der udvikler sig, hvor indbrudstyven forsøger at fjerne sig fra stedet, fortæller specialkonsulent Karsten Nielsen.

Han mener ikke, at man skal tage særlige forholdsregler mod hjemmerøverier.

- Men ved at sørge for almindelig indbrudssikring kan man også reducere antallet af indbrud, der udvikler sig til røverier i hjemmene, lyder det.

Her handler det blandt andet om at sørge for låse og døre af god kvalitet.

Men det handler også om nabohjælp, hvor naboerne hjælper med at holde øje og med at få hinandens boliger til at se beboede ud, når man for eksempel er på ferie.

Derudover bør man også gå sammen med andre beboere i det lokale boligområde om beplantning og belysning, lyder opfordringen.

Ved hjemmerøverier frarøves offeret i gennemsnit værdier - primært kontanter - for omkring 10.000 kroner, vurderer Det Kriminalpræventive Råd.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik