Lille Malte fik akuttid: Mor advarer mod vådservietter

Et allergisk anfald i Roskilde sætter atter fokus på vådservietter.

Malte fra Roskilde er normalt en sund og frisk dreng på halvandet år. Mandag aften fik han dog en voldsom allergisk reaktion, der resulterede i en akuttid hos lægevagten.

Den allergiske reaktion kom kort efter, at Maltes mor, Mia Jensen, havde brugt en vådserviet fra Rema 1000.

- Jeg blev meget overrasket, for servietterne er jo allergimærkede. Jeg synes helt klart, at Rema 1000 burde trække dem tilbage. Det er jo skrækkeligt, hvis andre forældre køber de samme servietter, og det samme så sker. Jeg kommer i hvert fald ikke til at bruge dem igen, siger Mia Jensen til TV 2 Lorry. 

Tusindvis af danske forældre bruger de svanemærkede vådservietter fra Rema 1000. Vådservietterne er godkendt af Astma-Allergi Danmark, og på emballagen står der, at servietterne godt kan bruges i ansigtet. 

Rema 1000 vil nu undersøge sagen. I en mail til TV 2 Lorry skriver indkøbsdirektør Anders Rene Jensen, at Rema 1000 vil sørge for at få hentet og gennemtestet de vådservietter, der har været brugt til Maltes ansigt.

Leverandøren af vådservietterne, Allison, vil desuden fjerne teksten, om at servietterne kan bruges i ansigtet, oplyser de til TV 2 Lorry. 

Indkøbsdirektøren fra Rema 1000 vil dog ikke udtale sig om, hvorvidt servietterne skal fjernes fra hylderne.

Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket, vil også have vådservietterne fra Rema 1000 undersøgt. Det samme vil Astma-Allergi Danmark. 

- Hvis vi finder ud af, at der er noget i de her vådservietter, som faktisk ikke skal være der, og det kunne være mistanken, så er vi parate til at droppe samarbejdet med de virksomheder, det drejer sig om, siger vicedirektør Anne Holm Larsen fra Astma-Allergi Danmark til TV 2 Lorry.  

I sommeren 2015 blev række allergimærkede vådservietter trukket tilbage, efter der er fundet spor af det stærkt allergifremkaldende stof MI.

Det skete, efter at Astma-Allergi Danmark og Miljømærkning Danmark havde testet samtlige vådservietter på markedet og fundet stoffet M1 i  i hele 21 forskellige vådservietter. 

Se mere i vores nyheder tirsdag 19.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik