Lille interesse for billig strøm i kommunerne

Selv om kommunen kan spare penge ved at sætte elforbruget i kommunale bygninger som skoler og rådhuse i udbud, har Gribskov valgt at gå helt udenom udbud.

I stedet har kommunen skrevet kontrakt med sin mangeårige leverandør, energiselskabet DONG, igen.

- Der skal meget store besparelser til for, at disse ikke bliver elimineret af øgede omkostninger til administration af dobbelt regningshåndtering til henholdsvis distribution og effektforbrug, forklarer Jørn Østergaard, teamleder i Gribskov Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Men Kenneth Lykkedal, kommerciel direktør i Energiauktion.dk siger til TV2 Lorry at det er opsigtsvækkende at Gribskov argumenterer med at administrationen er et problem. - Der findes i dag mulighed for at nøjes med at få en regning, også for kommuner, siger han i dag.

Og direktør i "Get through Power", Hanne Kjærskov, siger at hun kunne tilbyde en el-pris, der ligger et stykke under den pris DONG tager.

"Get through Power" var en af de el-udbydere, der blev vraget, da Gribskov Kommune valgte at blive hos sin gamle leverandør, energiselskabet Dong.

- Gribskov Kommune har indgået en kontrakt for 2016-2017 år uden udbud, og merprisen er 300.000 kr. Hvis der var blevet udbudt via mig, så kunne Dong også have budt, og de kunne måske have fået Dongs el billigere. Men de kunne også have fået et andet selskab, og det har de åbenbart ikke været interesseret i, siger Hanne Kjærskov.

- Elpriserne er på det laveste niveau i 15 år, så de burde sætte deres el-køb i offentligt udbud, siger Kenneth Lykkedal til TV 2 Lorry.

Der findes ikke tal for hvor mange kommuner, der sætter deres elforbrug i udbud.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik