Ubådssagen: Metal sad fast på torso, så kroppen sank

Politiet kommer nu med nye oplysninger i ubådssagen.

Københavns Politi har netop nu afholdt pressemøde.

Her fortalte politiet, at der den torso, som man fandt i vandet ved Amager er den forsvundne journalist Kim Wall. Det viser et dna-match, som politiet har lavet.

Politiet fortæller også nyt om torsoen, der blev fundet uden arme, ben og hoved:

- Der er nogle steder på torsoen, hvor der ser ud som om, at der bevidst er påført liget skader, så luftgasser passerer ud af kroppen, så det ikke vil drive eller hæve sig fra bunden. Derudover er der fæstnet noget metal til kroppen angiveligt for at sikre, at kroppen synker til bunds, fortæller efterforskningsleder Jens Møller.

- Det er et relativt stort gennembrud i vores efterforskning, siger han.

Han ønsker ikke at uddybe, hvad der menes med metal - han vil kun sige, at metallet sad fast på kroppen.

Ved et pressemøde tirsdag fortalte politiet, at ben, arme og hoved var skåret af liget bevidst.

Dødsårsagen er det endnu for tidligt at sige noget om, ligesom motivet fortsat er uvist, fortæller han. 

 

Blod fundet i ubåd

Ved pressemødet kom det frem, at man har taget dna fra muskelmassen på torsoen og sammenlignet med dna fra Kim Walls hårbørste og tandbørste, som man har taget med fra et besøg ved Kim Walls familie. 

Derudover har politiet sammenlignet dna'et med blod fra ubåden, der tilhørte Kim Wall. Ubåden sank som bekendt og var fyldt med 38.000 liter vand.

Politiet har fået foretaget en hasteundersøgelse af dna-materalet:

- Det er meget udsædvanligt, det er noget, vi gør en gang om året, fordi der er meget bekosteligt og kompliceret. Obduktionen foregik fra klokken 10.00 til 22.00 tirsdag, siger han.

Ikke snakket med Peter Madsen

Københavns Politi har endnu ikke talt med Peter Madsen om det nye fund. Hans forsvarer siger dog her til morgen til BT, at dna-matchet ikke betyder noget for Peter Madsens forklaring - nemlig at Kim Walls død var en ulykke, og at han havde "begravet" hende til søs.

Peter Madsen er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særlige omstændigheder og sigtet for drab, men ifølge Jens Møller kan sigtelsen ændrer sig efter det nye fund.

Det skal anklagemyndigheden beslutte.

Efterforskning fortsætter

Eftersøgningen af de resterende ligdele er stadig i gang, oplyser politiet. Beredskabsstyrelsen sætter i gang med en større eftersøgning ved Amager.

Man vil både søge til vands og have personale i gummistøvler i vandkanten.

Nu går efterforskningen ind i en stødt og rolig periode, fortæller Jens Møller. Man er dog stadig interesserede i at høre fra vidner for at få fastslået motivet.

Kim Wall har været eftersøgt siden natten til fredag 11. august, hvor hendes kæreste meldte hende savnet.

Hun var taget med på en sejltur i ubåden "UC3 Nautilus", men vendte ikke tilbage som aftalt og var heller ikke på ubåden, da den blev fundet fredag formiddag. Siden har man ledt efter hende.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik