Liberal katastrofe: Samuelsen og flere andre spidskandidater på vej ud

Nedturen er total for Liberal Alliance, der akkurat holder sig over spærregrænsen.

Med 96 procent af stemmerne optalt står det klart, at vælgerne er alt andet end tilfredse med den indsats Liberal Alliance har lagt for land i den indeværende valgperiode.

Med kun 2,4 procent af stemmerne klarer partiet sig akkurat over spærregrænsen med en tilbagegang på hele 5,2 procent.

Den massive vælgerlussing kan få følger for de ledende kræfter i partiet, hvor blandt andre formanden, den nuværende udenrigsminister, Anders Samuelsen, står til at ryge ud af tinget.

I Nordsjællands Storkreds, hvor han stiller op, går partiet fra 11,4 procent af stemmerne til kun 3,3. Det betyder, at partiet står til 0 mandater i kredsen, hvilket igen betyder et farvel Samuelsen.

- Vi ser, hvordan det er, når alt er talt op, så tager vi den derfra. Kommer jeg ikke ind, så går livet videre, så er der andre spændende opgaver, siger Anders Samuelsen.

Simon Emil står til at blive valgt ind. 
Simon Emil står til at blive valgt ind. 
Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Han kan dog få et tillægsmandat, men det vil først blive afgjort i løbet af natten.

Samlet set står Liberal Alliance til at miste ni af deres 13 mandater.

Ikke alene i kulden

Det er ikke kun formanden, der er på vej ud. Også partiet spidskandidat i Sjællands Storkreds, Laura Lindahl, ryger ud. Da de i kredsen kun formåede at samle 1,8 procent af stemmerne.

Ligeledes må den tidligere kuglestøder og OL-medaljevinder, Joachim B. Olsen kigge sig om efter noget andet at lave, da en tilbagegang på 5,8 procent i Københavns Omegns Storkreds koster hans mandat.

I Københavns Storkreds klarer økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille lige nøjagtigt frisag, da de 2,6 procent af stemmerne, LA fik skrabet sammen, er nok til at holde ham inde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik