Liberal Alliance vil vælte Tårnbys ’diktatoriske’ styre

Ny LA-spidskandidat langer hårdt ud efter det socialdemokratiske styre i den amagerkanske kommune.

”Liberal Alliance Tårnby er klar til at vælte diktatorisk styre”.

Sådan lød overskriften på en e-mail, der tikkede ind i TV 2 Lorrys redaktions-postkasse tirsdag. Selv om bølgerne jævnligt går højt i byrådssalene, så er det alligevel ikke så tit, at beskyldninger om diktaturer fyger gennem luften.

quote Han styrer kommunen med hård hånd. Det er hans vej eller ingen vej. Sådan vil jeg sige det

Martin Rojen, spidskandidat, Liberal Alliance, Tårnby

Afsenderen på bredsiden med slet skjult adresse til Tårnbys bykonge gennem over 20 år, Henrik Zimino, Soc.dem., er Liberal Alliances nyvalgte spidskandidat i den lille Amager-kommune, Martin Rojen.

Hård tone fra Zimino

TV 2 Lorry spurgte ham, om han mener, at Henrik Zimino er en diktator siden det styre, han står i spidsen for åbenbart er diktatorisk.

- Han styrer kommunen med hård hånd. Det er hans vej eller ingen vej. Sådan vil jeg sige det, lyder kommentaren fra Martin Rojen, som beretter om en hård tone, hvis man er uenig med borgmesteren.

Nu siger du selv hård tone. Synes du ikke, det er en hård tone at kalde Tårnbys styre diktatorisk?

- Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen, men jeg synes, borgmesteren lytter alt for lidt til hvad borgerne siger. Vi skal have noget mere inddragelse af borgerne, siger han og peger på ældreplejen som eksempel på et område, hvor kommunens service halter.

- Man siger, at man hverken skal være gammel eller syg i Tårnby. Jeg synes ikke vi kan være bekendt at behandle de ældre som vi gør. Vi bruger for få resurser på demente, og bruger ikke engang hele budgettet.

Borgerlige til kamp for bedre ældrepleje

Det lyder meget socialdemokratisk?

- Det er rigtigt. Alle de borgerlige partier er enige om, at vi vil gøre noget mere på ældreområdet. Det er noget, vi har det lidt ambivalent med – at det netop er os, der kæmper for en værdig ældrepleje, siger Martin Rojen og skynder sig at tilføje, at det alligevel ikke er så ambivalent for Liberal Alliance, fordi partiets store stjerne, Thyra Frank, jo er ældreminister.

- Jeg vil have flere plejehjem, der har selvbestemmelse sådan som plejehjemmet Lotte, siger Martin Rojen.

Det lyder dyrt?

- Jo, men Tårnby er også en rig kommune. Vi har ingen gæld, pointerer Martin Rojer og nævner erhvervslivet som et andet fokusområde.

Her mener han, at borgmester Henrik Zimino forleden udtrykte en ”lad” holdning, da det kom frem, at Tårnby ifølge Dansk Byggeris rangliste af kommunerne er nummer sjok, når det kommer til et godt erhvervsklima.

- Man skal ikke være ligeglad, bare fordi man har en kæmpe virksomhed som lufthavnen. Vores sagsbehandlingstider er alt for lange, og det skal vi have gjort noget ved, siger han.

Store ambitioner

Ved sidste kommunalvalg fik Liberal Alliance blot 1,6 procent af stemmerne i Tårnby. Med 19 mandater i kommunalbestyrelsen er der langt op til de omkring 5,3 procent, som et mandat koster. Det får dog ikke Martin Rojer til at opgive.

- Der er sket noget siden sidst. Vi er vokset noget som parti, siger han med henvisning til sidste folketingsvalg, hvor partiet fik 7 procent af stemmerne i Tårnbykredsen. Et resultat, der kan være ganske vanskeligt at overføre til kommunalpolitik. Alligevel er det partiets håb at få hele to mandater ind.

Partiet vil ifølge TV 2 Lorrys oplysninger gå i valgforbund med Venstre og Det Konservative Folkeparti. Dansk Folkeparti støtter i Tårnby Socialdemokratiet og vil derfor ikke være med.

Zimino stopper

TV 2 Lorry ville gerne have haft en kommentar til udmeldingerne fra Liberal Alliances spidskandidat fra borgmester Henrik Zimino, men han har ikke vendt tilbage på vores henvendelser. 

Henrik Zimino genopstiller ikke til borgmesterposten ved valget i november, men som menigt medlem på listen.. Socialdemokratiets spidskandidat er Allan Steenberg Andersen, der har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2006.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik