Letbanen skal gå tværs gennem Solveigs og Flemmings hus

Solveig og Flemming Bagers hus skal jævnes med jorden for at gøre plads til letbanen.

Flemming Bager stopper piben omhyggeligt, inden han sætter sig i lænestolen.

- Vi har gjort huset i stand. Alt er lavet, det er isoleret, der er nyt tag på, garage er bygget, have anlagt, der er nye døre og vinduer. Vi regnede med, at vi skulle bæres ud herfra, siger Flemming Bager, inden han tænder piben med den blankslidte zippolighter.

Sådan bliver det ikke. Flemming og hustruen Solveig skal finde et andet sted, hvor de kan tilbringe resten af tilværelsen.

Hovedstadens nye letbane skal gå tværs gennem Bryggergårdsvej 16 i Glostrup, og det betyder, at Solveig og Flemming Bager gulpudsede villa skal jævnes med jorden. Akkurat som det er tilfældet med naboejendommen.

"Vi ved ikke, hvad der skal ske"

- Det er bestemt ikke rart at få at vide, at ens hjem bliver fjernet og at man skal ud at finde et nyt sted at bo. Selvom vi har vidst det i årevis, aner vi fortsat ikke hvornår det kommer til at ske, eller hvad vi modtager i godtgørelse, siger Flemming Bager.

I alt 500 ejendomme på den 28 kilometer lange strækning fra Ishøj i syd til Lyngby i nord bliver i et eller andet omfang ramt af ekspropriationer som følge af den kommende letbane.

Mens det kun er et fåtal, som helt må sige farvel til deres hus, må en lang række grundejere afgivet en større eller mindre del af haven.

Andre må sige farvel til en del af terrassen eller mindre tilbygninger på grunden. Og endelig er der dem, som i forbindelse med anlæggelsen af letbanen får servitutter på deres ejendomme. Det betyder, at fremtidig brug af ejendommen i et eller andet omfang er underlagt restriktioner.

- Vi fik besked om, at de ville komme i januar måned. Det blev så rykket til marts og det sidste, vi har hørt er, at det er udskudt til april, siger Flemming Bager om de kommende ekspropriationsforhandlinger, der skal danne grundlag for erstatningen.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik