Lektor: Sikkerhedskontrol eller sexchikane?

Vagterne i Københavns Lufthavn udøver magtmisbrug med nærgående kropsvisiteringer, lyder det fra kvindelig lektor.

'Første gang havde sikkerhedsvagten haft hænderne så langt nede i mine trusser, at jeg måtte trække hans hånd op.'

Sådan skriver journalist og lektor Anne Lea Landsted i et nyt debatindlæg i Politiken. Her langer hun hårdt ud efter de mandlige sikkerhedsvagter i lufthavnen. De begår magtmisbrug, når de kropsvisiterer, mener lektoren.

Anne Lea Landsted er ifølge eget udsagn to gange blevet kropsvisiteret af for nærgående vagter i Københavns Lufthavn.

'Jeg stivnede, da han lod hænderne glide op og ned ad mine hofter, langs inderlårene, rundt i trussekanten og på brysterne. Det var anden gang inden for kort tid, jeg var blevet kropsvisiteret af en for nærgående vagt i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn', skriver hun blandt andet i debatindlægget i Politiken.

Lektoren er desuden fortørnet over en kommentar, hun fik af en mandlig vagt i forbindelse med et af de sikkerhedstjek, hvor hun følte sig forulempet. 'Nu ser du jo godt ud, men ellers er det heller ikke særlig sjovt for mig', skal vagten angiveligt have sagt.

Sikkerhedschefen ved Københavns Lufthavns, Johnnie Müller, er ked af de oplevelser, Anne Lea Landsted har haft.

- Jeg har talt med hende, og jeg kan kun beklage den dialog, hun har haft. Det er jeg med ked af. Det vil vi følge op på. Vi vil tale med medarbejderne om, hvor man taler om de her ting, siger Johnnie Müller til TV 2 Lorry.

Han afviser dog på det kraftigste, at der er tale om sexchikane eller magtmisbrug, når vagterne gennemfører eftersyn med hænderne.

- Vi undersøger knapt 13 millioner passagerer om året, og vi har fået ganske få klager. Vi bliver konstant inspiceret af Trafikstyrelsen og EU, og det er skåret ud i pap, hvordan man skal gøre det her. Men vi skal gå meget tæt på, siger Johnnie Müller.

Han påpeger, at de personlige tjek af passagerer snart er en saga blot.

- Det her med, at vi skal røre ved hele kroppen, stopper helt om tre uger, når vi begynder at bruge de såkaldte kropsscannere.

Per 1. september kommer der nemlig endnu strengere krav til, hvordan lufthavnen skal sikkerhedstjekke passagerne, og det har lufthavnen valgt at løse via teknologi.

- Vi skal tjekke passagerne på en ny måde. Man kan gøre det meget, meget, meget grundigt med hænderne, eller man kan løse problemet med teknik. Vi synes, vi slår to fluer med et smæk, siger Johnnie Müller til TV 2 Lorry.

Københavns Lufthavn har lavet eftersyn med hænderne siden 2007.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik