Lektor om politi-forsøg: Utroligt amatøragtigt

Nuværende politielever får også tilbud om at forkorte deres uddannelse til to år.

Det er ikke kun fremtidens politibetjente, der skal uddannes på to i stedet for tre år. Også de politielever, der i dag går på Politiskolen, får nu tilbud om at forkorte deres uddannelse til to år. Det skriver DR P4 København.

Det er samtlige af skolens 720 politielever, der får tilbud om at forkorte deres uddannelse. Eleverne skal senest 23. december melde tilbage, om de vil uddannes på to eller tre år.

Men det er en rigtig dårlig idé at forkorte politielevernes uddannelse undervejs, lyder det fra en lektor i politividenskab ved Aalborg Universitet.

- Jeg synes det er helt utroligt amatøragtigt, at politiet kaster sig ud i sådan et forsøg. Man går fra en uddannelse med et kvalifikationsniveau og så ned på et lavere kvalifikationsniveau. Præcis hvad det kommer til at betyde er svært at vide, men det bliver noget rod uden lige, det er helt sikkert, siger lektor Adam Diderichsen til P4 København.

Han opfordrer Politiskolens elever til at blive på deres nuværende 3-årige uddannelse.

Flere tillidsmænd hos politiet er også skeptiske over for en forkortelse af de nuværende politielevers uddannelse. Det vil betyde, at eleverne får dårligere kompetencer, lyder det blandt andet.

- De kommer til at undvære noget efterforskningsuddannelse. Der er et helt modul omkring efterforskning, som de har fået ude i politikredsene, som udgår. Det er basal efterforskning, det vil sige af mindre tyverier, mindre brandsager og hærværkssager, siger Lars Wolsgaard, der er næstformand for Vestegnens Politiforening, til DR P4 København.

En 2-årig politiuddannelse skal være med til at sikre 300 flere betjente på gaden i 2016 og 2017 som en del af regeringens nylige politiforlig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere