Lejeboliger har nået smertegrænsen

Landets almennyttige boligselskaber har problemer med at skaffe penge til at renovere en stor del af deres i alt cirka 525.000 lejeboliger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Renoveringerne skal være med til at forhindre et stigende antal fraflytninger, gøre boligerne mere energirigtige og bremse ghettoiseringen.
Sådan lyder det fra formanden for Boligselskabernes Landsforening (BL), Palle Adamsen, som mener, at Landsbyggefonden uddeler for få penge til selskaberne. Fonden må af regeringen maksimalt uddele 2,3 milliarder kroner årligt til renoveringsprojekter, men det er langt fra nok, lyder kritikken.
- Der er behov for over fire milliarder kroner årligt fra Landsbyggefonden, og hvis ikke der snart bliver lavet en ny boligaftale, risikerer vi at gøre de eksisterende almennyttige boligområder ude af stand til at konkurrere på boligmarkedet, siger Palle Adamsen.
Han peger på, at de almennyttige boligselskaber i skrivende stund har projekter i kø for over otte milliarder kroner, som ikke kan realiseres før efter 2013 på grund af restriktioner i regeringens boligaftale. De mange renoveringsprojekter, som i øjeblikket ligger brak inde hos Landsbyggefonden, ville ellers kunne medvirke til, at boligerne bliver både pænere, mere energivenlige og interessante for økonomisk stærke familier, mener BL.
- Vi håber derfor, at politikerne er opmærksomme på, at der skal bruges flere midler til investeringer i den eksisterende boligmasse, så vi undgår at få en beboersammensætning, der er ude af trit med det omgivende samfund, siger formanden.
I SF er boligordfører Nanna Westerby ganske klar over situationens alvor. Hun mener, at regeringen har skudt sig selv i foden ved at negligere de almennyttige boligområder.
- Boligområderne er blevet værre efter boligaftalen, og blandt andet er andelen af indvandrere steget. Det er en af konsekvenserne af ikke at sætte de nødvendige midler af til at gøre boligområderne attraktive, siger Nanna Westerby.
Venstres boligordfører Louise S. Elholm afviser ikke, at der bliver sat flere penge af til renoveringer. Regeringen går til efteråret i gang med at forhandle en ny boligaftale.
- Og vi går i Venstre ind til forhandlingerne med et åbent sind, og så må vi tage det derfra, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere