Ledigheden stiger blandt tømrere

Dårligt vejr og offentlige byggeopgaver, der havde deadline ved nytår, har skylden, mener a-kassechef, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter et år med et boomende byggemarked var der 1. december 2007 blot to ledige tømrere i Nordsjælland. Men her efter årsskiftet er ledigheden steget voldsomt, og der er nu 35 snedkere og tømrere, som søger arbejde, oplyser Finn Sørensen, der er a-kassechef for 3F Byg og Industri i Nordsjælland.
- Det er både små, mellemstore og store virksomheder, der afskediger folk. Hovedårsagen er nok, at mange offentlige byggeopgaver har skullet færdiggøres inden årsskiftet, og så er der ikke kommet nok nye ordrer, fortæller han. De seneste ledighedstal fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland viser også, at selv om der fortsat er lav ledighed i byggefagene - kun 1,5 procent ledige, så er ledigheden inden for byggefagene det seneste år fladet ud, men den er fortsat lavere end for andre faggrupper. Ledigheden inden for byggefagene er faldet med 3,4 procent, men det dækker over markante fald i ledigheden for Blik og Rør, hvor der er 47,4 procent færre ledige og for El-faget, hvor der er 25 procent færre ledige elektrikere, mens ledigheden for malerne er uændret, og for Træ-Industri-Byg er steget med 16,4 procent.
Formanden for Dansk Byggeri i Nordsjælland, Jørgen Simonsen, mener da også, at den stigende ledighed blandt udendørs-håndværkerne skyldes sæsonen og vintervejret.
- Der er desværre stadig mange firmaer, som ikke forstår at udjævne sæsonerne ved at sørge for ordentlig afdækning på
byggepladserne. Så jeg tror mere, at den stigende ledighed skyldes årstiden, og at virksomhederne ikke har gjort deres hjemmearbejde, end en afdæmpning i konjunkturerne. Ordremængden er stort set den samme, siger han.
Finn Sørensen mener, man skal tage opgørelser over de mange ledige job med et gran salt.
- At der ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsens seneste tal har været 1739 ledige stillinger som tømrer inden for de sidste seks måneder er nok ikke hele historien. Mange firmaer slår job op flere gange og fjerner ikke gamle opslag fra internet-jobportalerne og jobbørserne, mener han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik