Investorer på spring: Fremtiden for parisergade er uvis

Den franske skole på Værnedamsvej flytter. Planerne for den ledige grund skaber nu politisk debat - og vækker stor utilfredshed blandt naboerne.

På Værnedamsvej på Frederiksberg ligger der en grund, som er ejet af den franske skole. 

Men nu skal skolen flytte, og så er der pludselig en stor ledig grund i gaden. Investorerne står allerede på spring, og vil gerne bygge hotel, ejerlejligheder og butiksarealer på grunden. Men naboerne er imod, hvilket har startet en politisk kamp på Frederiksberg Rådhus. 

Nikolaj Bøgh er konservativ politiker på Frederiksberg. Han er som udgangspunkt positiv overfor idéen om, at man bygger på skolens grund. Men det skal være med respekt for omgivelserne, mener han.

- Jeg synes, det er en spændende tanke, at  få åbnet området og passagen ved Den Franske Skole. Få det gjort til en del af  bymiljøet ved Værnedamsvej. Måske med nogle boliger og nogle mindre butikker, det synes jeg kunne være rigtig spændende, siger Nikolaj Bøgh.

Illustration af fremtidsplanerne for den snart ledige grund på Værnedamshjem. 
Illustration af fremtidsplanerne for den snart ledige grund på Værnedamshjem. 
Foto: Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg

Prins Henrik Skole og investorerne i kulissen har en vision. De vil bygge nyt  - relativt tæt og højt på den grund, hvor der i dag er en skole. Men naboerne i området vil ikke være med....

-  Vi frygter, at området bliver forandret på en rigtig dårlig måde. Vi frygter, at vi får højhuse, larm fra restauranter og caféer og en masse trængsel fra biler, der skal frem og tilbage i gården der,  siger Torsten Rojas–Danielsen, der bor med sin familie ved siden af skolen.

Enhedslisten bakker naboer op

På Frederiksberg Rådhus får naboerne opbakning fra Enhedslisten, der er imod byggeplanerne på skolens grund.

- Vi mener ikke, at vi skal bygge højere og yderligere inde i det område af Frederiksberg. Fordi vi allerede nu har en stor fortætning på Frederiksberg, siger Enhedslistens Thyge Enevoldsen.

Hvis skolens grund bliver solgt, som den er i dag, med de gamle skolebygninger, så er det til en helt anden pris, end hvis vejen bliver banet for massivt byggeri på grunden i den helt store stil. De Konservative vil gerne bygge, men har dog hørt protesterne.

- Der har været mange og efter min opfattelse også berettigede protester fra naboerne. Så vi skal tænke det her lidt forfra, og det skal ned i en noget mindre skala, for at det kan blive til noget, siger Nikolaj Bøgh fra De Konservative. 

Enhedslisten vil gå endnu længere, og forsøge at stille sig i vejen for,  at lokalplanen bliver ændret - og på den måde standse byggeplanerne på skolegrunden.

- Det der med at få lys og sol ned i gården, at få luft og plads til de grønne områder, det prioriterer vi højere, end at vi får yderligere beboelse, siger Thyge Enevoldsen fra Enhedslisten.  

Naboerne på Værnedamsvej vil ikke have et butikscenter i stedet for Den Franske Skole. Politikerne er uenige.

Tilbage i lejligheden hos en af de nærmeste naboer til skolen er der ikke meget at grine af... Nyt byggeri på nabogrunden vil på mange måder ændre udsigten. Og de nye butikker på grunden risikerer at give mere trafik og larm.

- Vi kan ikke se, hvorfor  vi som naboer skal betale prisen for, at en ejendomsudvikler kan få flest muligt penge ud af sin grund derovre, siger Torsten Rojas-Danielsen og peger over på skolegrunden fra sin altan.  

Dog har manden bag bygningen, det hele handler om, tiltro til at der nok skal findes en god løsning. 

- Prins Henriks Skole har været meget glad for at ligge på Værnedamsvej og for Frederiksberg Kommunes hjælp til at finde en løsning på skolens stigende pladsproblemer. Vi er sikre på, at den lokalplanproces, der nu starter, vil føre til en fornuftig løsning, som alle parter kan være tilfredse med, siger Per Anker Hansen, der er direktør i Ejendomsselskabet Den Franske Skole. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik