Ledende overlæge: Børnene får ingen mén

De to børn fra Nordstjernen i Brøndby har det godt nu, efter de blev smittet med den sjælden meningokoksygdom. Det oplyser Hvidovre Hospital

Sygdommen, meningokok, er farlig - men  de to børn fra Brøndby har det godt igen - og de slipper uden mén.

Det oplyser Klaus Børch, der er ledende overlæge på børneafdelingen, Hvidovre Hospital.

-Det blev opdaget ved, at vi i sidste uge fik indlagt et barn med tegn på sygdommen. Feber og røde pletter på huden. Det blev ualmindelig professionelt håndteret af Akuttelefonen. De sendte en ambulance ud med lægebil og gav barnet antibiotika i hjemmet. Barnet kom derefter ind til os og blev sat i behandling, fortæller Klaus Børch til TV 2 Lorry.

To dage efter modtog hospitalet endnu et barn med samme sygdomsbillede - og dermed gik alarmen. Styrelsen for Patientsikkerhed blev orienteret, og da det stod klart, at de to børn kom fra samme institution, så blev beslutningen om forebyggende behandling taget.

120 børn og voksne fra samme institution som de syge børn skal nu igennem forebyggende behandling. En stor del af dem fik behandlingen i går - resten forventes at henvende sig til Hvidovre Hospital i dag. Men andre skal også være opmærksomme:

-Hvis man har været sammen med børn fra den institution, skal man være ekstra opmærksom. Men infektionen smitter typisk, når man er ved tæt kontakt. Den gruppe man normalt behandler er dem, man deler husstand med. Men da børnene også er meget sammen i institutionen, behandler man også dem, siger Klaus Børch.

Klaus Børch fra Hvidovre Hospital kan heldigvis berolige med at de to smittede børn har det godt igen
Klaus Børch fra Hvidovre Hospital kan heldigvis berolige med at de to smittede børn har det godt igen
Foto: Kasper Palsnov - Ritzau Scanpix

Han fortæller vidre, at Hvidove Hospital har klaret den forebyggende behandling med det personale, der i forvejen var på arbejde.

-Vi omlagde nogle funktioner og håndterede det sådan. Der var nogle, der blev lidt længere på arbejde, men vi havde ikke brug for at kalde nogen ind, siger han.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik