Ledelse går fri efter glemt barn

Der er ikke grund til at ændre på ledelsesstrukturen i Helsinge Børnehuse.

Det er konklusionen fra KL ovenpå en omfattende undersøgelse, der blev sat i værk efter flere uheldige hændelser i børnehuset, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Senest blev en dreng på 2½ år glemt ved Udsholt Strand den 13. september, da ti børn og tre ansatte fra Engerød Børnehave var på udflugt.

Og i august 2012 var en dreng ved at blive kvalt i en sandkasse.

Men selvom strukturen med to områdeledere samt fem pædagogiske ledere er blevet frifundet, er KL kommet med flere anbefalinger til forbedringer.

Rapporten påpeger blandt andet, at »medarbejderne efterspørger mere personaleledelse end områdeledelsen af tidsmæssige årsager kan leve op til,« ligesom medarbejdere og to daglige ledere giver udtryk for, at de mangler tid til at udføre deres opgaver tilfredsstillende.

- KL anbefaler, at vi kobler en ledelseskonsulent på i forhold til en af de daglige pædagogiske ledere.

Tid er altid en udfordring, så det handler om, hvordan man håndterer det. Der må vi gå ind og hjælpe og støtte.

Det er rigtig vigtigt, siger direktør for Børn og Unge i Gribskov Kommune, Pernille Halberg Salamon, der peger på, at man i det hele taget vil arbejde på de forbedringer, som KL har anbefalet.

Ifølge formand for BUPL Nordsjælland, Lars Christensen, døjer daginstitutioner i hele landet med mangel på ressourcer, og det går ud over fagligheden.

- Der er tyndet ud på hele området, både ledelse og basisfunktioner. Det er også det, man kan læse i rapporten. Ledelsen synes, de løber enormt stærkt, og medarbejderne efterspørger mere ledelse. Man bør tilføre flere ressourcer, for ellers går det ud over det faglige arbejde, siger han til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik