Ledelse forgyldt på bosted

Botilbuddet Davida får hug i socialtilsynets rapport for uforholdsmæssigt høje lønninger til ledelsen og udlandsrejser med beboerne.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Ledelsen hos Davida, der er et botilbud i Liseleje for hjerneskadede under rehabilitering, får for meget i løn og tager på unødvendige rejser til udlandet med borgerne. Samtidig oparbejder botilbuddet et stort overskud ved at inkassere en høj takst og vikaransætte medarbejdere. Sådan lyder en del af den økonomiske kritik af Davida i en tilsynsrapport fra Socialtilsyn Hovedstaden.

»Revisor har påpeget, at det høje overskud skal bringes ned, og Socialtilsynet påpeger, at der udbetales høje lønninger til ledelsen, som hver får en løn på over 1 mio. kr. om året, ud over deltagelse i rejser 3-4 gange årligt. Socialtilsynet vurderer, at ressourceanvendelsen ikke er i overensstemmelse med god praksis omkring anvendelse af offentlige midler«, skriver Socialtilsyn Hovedstaden i sin rapport.

Frederiksborg Amts Avis har været i kontakt med flere tidligere medarbejdere hos Davida, som bekræfter tilstandene på botilbuddet.

Avisen erfarer desuden, at lederne i årevis har været på længere udlandsture til blandt andet USA, Brasilien, Grækenland og Venezuela med beboere fra hjemmet - såkaldte »belønningsrejser«.

Siden 2014, da den nye tilsynsreform og lov om socialtilsyn trådte i kraft, har det ikke været unormalt, at socialtilsynet blander sig i økonomi og løn.

- Vi har kigget på lederansvaret hos Davida og sammenholdt det med deres løn, og der er vores konklusion, at de får en meget pæn løn i forhold til tilbuddets størrelse, siger Mie Andresen, leder af Socialtilsyn Hovedstaden og slår fast, at lønnen på området svinger fra tilbud til tilbud, men at de her mener, den er i overkanten.

Frederiksborg Amts Avis har gentagende gange været i kontakt med Davidas direktør Kim Brinkløv. Han har dog ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik