00:27

Roskilde Biludlejning mener, forældrene på Lynghøjskolen i Svogerslev ved Roskilde er gået over stregen i debatten om lastbiler på skolevejen.

Lastbilchauffør:"Forældrenes blitzen er gået over stregen"

Roskilde Biludlejning beder forældre på Lynghøjskolen om at stoppe hetzen mod deres chauffører efter heftig diskussion om lastbiler på skolevejen.

Frustrerede forældre på Lynghøjskolen i Svogerslev ved Roskilde har den seneste tid flittigt filmet lastbilchauffører, der bakker ud på tværs af deres børns skolevej.

Lastbilerne kører til og fra en industrigrund midt på den eneste og smalle vej til Lynghøjskolen, og forældrene frygter for trafikuheld.

Men ifølge en af lastbilvirksomheder på industrigrunden, Roskilde Biludlejning, overreagerer forældrene:

I stedet for at koncentrere sig om at tage en video eller et billede og smække det på Facebook, så prøv hellere at hjælp chaufføren.

Yakob Okur, Roskilde Biludlejning

- Vores biler kommer ikke i det tidspunkt, børnene skal til og fra skole. Og det er kun en gang om ugen, eller to hvis vi er rigtig uheldige, de kommer her forbi, siger Yakob Okur, der er daglig leder hos det nystarterede Roskilde Biludlejning.

Forældrene på Lynghøjskolen har delt billeder og videoer af chauffører på vej til eller fra industrigrunden i Facebookgruppen ’4000 Svogerslev’. Virksomhedernes lastbiltrafik er helt lovlig ifølge Roskilde Kommune. 

01:42

Se hele indslag om lastbilerne på skolevejen her. 

Luk video

Alligevel har Yakob Okur for nylig fyret sin eneste chauffør, der havde behov for at komme forbi kontoret dagligt, fordi de kritiske røster på de sociale medier blev for overvældende for den nystartede virksomhed:

- Vi vil bare gerne undgå problemerne og konflikterne. Vi er lige flyttet hertil, og vi vil ikke have, folk skal kigge skævt til os, vi prøver bare at udføre et stykke arbejde, lyder det fra Yakob Okur.

Læs også Forældre i protest: Lastbiler skaber frygt på skoleveje

Gi vores chauffører en chance

Videoerne på Facebook viser blandt andet chauffører, der besværet bugserer sig op på begge fortove for at komme enten til eller fra industrigrunden. Men ifølge Yakob Okur er det ikke dagligdag.

Videoerne viser i stedet et par nye chauffører, der lige har skullet lære området at kende. Han har derfor en opfordring til forældrene:

- I stedet for at koncentrere sig om at tage en video eller et billede og smække det på Facebook, så prøv hellere at hjælp chaufføren med at komme rundt om hjørnet. Hvis chaufføren er i gang med at lave et højresving og lige pludselig får en blitz i hovedet, ja, så går han lige glip af højre vigepligt – chaufførens blinde vinkel, siger Yakob Okur.

Vores biler kommer ikke i det tidspunkt, børnene skal til og fra skole. Og det er kun en gang om ugen, eller to hvis vi er rigtig uheldige, de kommer her forbi.

Yakob Okur, Roskilde Biludlejning

Trine Løw har en dreng i 0. klasse på Lynghøjskolen og er engageret i debatten om den stigende tunge trafik. Hun forstår godt, de blitzende kameraer har været ubehagelige for chaufførerne:

- Nu kan jeg heldigvis selv sige mig fri for at have stået herude og filmet. Når det er sagt, så kan jeg egentlig godt forstå mine medborgere herude i Svogerslev, som har gjort det, for at have noget dokumentation. Ellers bliver det ord mod ord, siger Trine Løw.  

Roskilde Kommune har inviteret til infomøde i morgen aften på Lynghøjskolen for at finde en løsning på forældrenes bekymring.  Roskilde Biludlejning er klar til at samarbejde for at løse konflikten.