Lars samler ind til psykisk lidende ved at svømme rundt om Danmark

Lars Simonsen har taget sin mor og far med på en rigtig lang svømmetur. Undervejs samler han penge ind.

Til daglig er 43-årige Lars Simonsen allerede lidt af en eventyrer. Men i disse dage er han i gang med noget, der leder tankerne hen mod ekstremsport.

Han er simpelthen i gang med at færdiggøre en svømmetur rundt om hele Danmark, som han startede sidste år.

Fredag eftermiddag gik han i land i Hundested efter en 7,5 kilometer lang svømmetur fra området omkring Dybesø tæt på Rørvig:

- Det gik rigtig fint. I starten var der store bølger, men så faldt det til ro, og så blev det faktisk en hyggelig tur, selvom det selvfølgelig er hårdt at svømme så langt, fortæller Lars Simonsen, der stadig kan mærke syre i armene, da TV 2 Lorry fanger ham på en telefonforbindelse.

Svømmer for og med sin mor

Tidligere har han med sine to børn og hustru været på adskillige eventyr i udlandet.

Men denne gang handler det for ham om at presse sig selv samtidig med, at han undervejs samler penge ind til julemærkehjem. 

I skrivende stund har han allerede samlet mellem 15.000 og 20.000 kroner ind.

Lars Simonsen på vej til Hundested fra Korshagen
Lars Simonsen på vej til Hundested fra Korshagen
Foto: Privat

- Igennem projektet har vi valgt at støtte arbejdet med depression, holde foredrag og give noget igen. Julemærkehjem har været en stor del af mit liv. Min mor har før haft en depression, og jeg har selv haft det svært i min barndom, så jeg kan nemt relatere til dem, der lider af depression, fortæller Lars Simonsen til TV 2 Lorry.

Med sig har han på flere af etaperne sin mor i kajak ved sin side, og på land agerer farmand hjælperytter med provianter. Og turen lader da også til at have hjulpet Lars Simonsens mor:

- Der er noget over det simple liv, der virker på depression. Der er ikke så mange krav, selvom det er hårdt at svømme så langt. Man føler ikke stress eller, at man spilder tiden. Når man er afsted, så forsvinder alle de der dagligdagsproblemer med indkøbssedler, mails og unødvendig stress, siger Lars Simonsen til TV 2 Lorry.

Lars Simonsen på besøg hos et julemærkehjem i Hobro.
Lars Simonsen på besøg hos et julemærkehjem i Hobro.
Foto: Privat

Opgav sidste år

Sidste år forsøgte Lars Simonsen også at svømme hele Danmark rundt, men i Kattegat måtte han opgive, fordi det blev så koldt, og det er den tur, han nu håber på at færdiggøre i år.

På trods af den bratte afslutning sidste år lykkedes Lars Simonsen og hans forældre med at samle lidt over 15.000 kroner ind til julemærkehjem.

I år regner han med mere end det dobbelte beløb til julemærkehjem og Depressionsforeningen:

- Vi håber at samle 50.000 ind alt i alt, og lige nu er vi 15-20.000 tusind allerede, siger han.

Svømmetur på 1.300 kilometer

Hele svømmeturen er omkring 1.300 kilometer, og slutter på den østlige side af den dansk-tyske grænse.

For at nå dertil mangler han at tilbagelægge 500 kilometer rundt om Nordsjælland helt ned til Falster og så tilbage til Jylland.

Han afviser dog at svømme Danmark rundt en gang til næste år:

- Jeg er rigtigt glad for at være at være amatør, og nu er jeg ved at være ekspert i at svømme, så jeg må hellere prøve noget nyt, siger en grinende Lars Simonsen til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik