Lars Eller opretter ishockey-legat til børn og unge

Den verdenskendte danske ishockeyspiller Lars Eller har oprettet et legat, der skal støtte vanskeligt stillede børn og unges mulighed for at prøve kræfter med sporten.

Ishockey har som sportsgren i mange år stået i skyggen af både håndbold og fodbold blandt unge, men nu vil den danske ishockey-spiller Lars Eller give endnu flere børn mulighed for at prøve kræfter med den udstyrs-krævende idræt.

- Selv var jeg ikke ret gammel, da jeg fik et par skøjter på første gang. Det er vigtigt, at flere børn og unge får mulighed for at spille ishockey. Det er en fantastisk sport med et stort fællesskab og rigtig mange frivillige, der i klubberne hver dag giver børn og unge store oplevelser, siger Lars Eller i en pressemeddelse.

Til daglig spiller ishockeystjernen Lars Eller i den nordamerikanske ishockeyliga NHL for klubben Washington Capitals, hvor han i 2018 skrev danmarkshistorie, da han som den første dansker kunne løfte Stanley Cup-trofæet, der gives til vinderen af ligaen.

Danske Lars Eller (i hvid med nr. 20) i aktion i NHL for sin klub Washington Capitals.
Danske Lars Eller (i hvid med nr. 20) i aktion i NHL for sin klub Washington Capitals.
Foto: Grant Halverson / Ritzau Scanpix

I finaleserien scorede han det afgørende mål, og i august sidste år bragte han trofæet hjem til Danmark, hvor det blev vist frem foran tusindvis af fans på Rådhuspladsen i Rødovre, hvor han selv tidligere har spillet.

- For den enkelte familie kan ishockeyudstyr imidlertid være en stor udskrivning, og det er ikke alle familier har råd til at give deres børn den mulighed, de brænder allermest for. Derfor er jeg glad for at kunne oprette Lars Eller Legatet, som især skal støtte børn og unge, der har brug for hjælp til kunne forfølge deres drøm om prøve kræfter med ishockey, siger Lars Eller.

Giver tilbage til lokalmiljøet

Oprettelsen af det nye legat kommer efter en tid med stor succes for dansk ishockey. Sidste år blev der afholdt VM i ishockey i Royal Arena, og for tiden spiller et historisk højt antal danskere lige nu i NHL, der anses som den bedste liga i verden.

I Rødovre Mighty Bulls, som byens ishockey-klub hedder, har man netop fået ny træker i form af den finske Riku-Petteri Lethonen.

Dermed kan han blive manden, der i fremtiden er med til at opforstre nye ishockey-stjerner i Rødovre-klubben med hjælp fra det nyoprettede legat.

- Jeg har allerede set arenaen, faciliteterne og lidt af byen og mødt nogle af folkene i klubben, som har givet et rigtig godt førstehåndsindtryk. Derudover har jeg hørt godt om den danske liga, men også om Rødovre fra tidligere trænere og spillere, så jeg er sulten efter at komme i gang og efter at lære mere om dansk ishockey, siger Riku-Petteri Lethonen i en pressemeddelse fra klubben.

Kontrakten er en såkaldt 1+1, der gælder for de kommende to sæsoner, men kan opsiges af begge parter efter den første sæson.

Omkring sammensætningen af spillertruppen oplyser Rødovre Mighty Bulls, at flere danske spillere er på plads, og at truppen offentliggøres snarest.

Danske Lars Eller (i hvid med nr. 20) i aktion i NHL for sin klub Washington Capitals.
Danske Lars Eller (i hvid med nr. 20) i aktion i NHL for sin klub Washington Capitals.
Foto: James Guillory / Ritzau Scanpix

Og selvom de helt yngste får svært ved at nå med i truppen, så håber Lars Eller, at det nyoprettede legat kan være med til at give håb for fremtidens potentielle ishockey-stjerner.

- Jeg er utrolig glad for at kunne give tilbage til det lokalsamfund og den klub, jeg er vokset op i og som har givet mig så mange muligheder. Det arbejde trænere, familier og frivillige gør i Rødovre Skøjte og Ishockey Klub betyder meget for Rødovre og den store succes klubbens ungdomsarbejdet er.

- Legatet skal hjælpe med at give børn og unge de samme muligheder, som jeg fik. Og jeg glæder mig til at kunne fejre de første legatmodtagere i august måned, siger Lars Eller i en pressemeddelse.

Lars Eller Legatet uddeles af bestyrelsen for Rødovre Skøjte og Ishockey Klub. Legatet administreres af et legatudvalg, der består af Morten Bødskov, Thomas Madsen og Claus Bodenhoff som sammen med Lars Eller løbende vil lave aktiviteter til støtte for legatet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik