Medlem af Borgerrepræsentationen Lars Berg Dueholm har forladt Liberal Alliance til fordel for Venstre. Foto: TV 2 Lorry

Lars B. Dueholm hopper fra LA til Venstre

Lars Berg Dueholm, som er medlem af Borgerrepræsentationen i København, har meldt sig ud af Liberal Alliance, og vender nu tilbage til partiet Venstre.

Lars Berg Dueholm har været medlem af Liberal Alliance siden 2010, men det medlemskab er officielt slut nu. Lokalpolitikeren har meldt sig ind i Venstre, som han tidligere har været medlem af i 18 år.

Ifølge Lars Berg Dueholm har det været en svær beslutning:

- Jeg føler ikke længere, at jeg politisk eller partimæssigt har hjemme i partiet. Liberal Alliance er i dag på begge punkter et helt andet parti end det, jeg i 2010, meldte mig ind i. Særligt i forhold til det internationale udsyn, har partiet rykket sig markant. Derudover er rollen som ideologisk protest-parti ikke blevet afløst af en lidt mere resultatorienteret tilgang. Så der er forskellene bare blevet for store.

Sådan siger politikeren i dag i en pressemeddelelse. Det var ifølge Lars Berg Dueholm Liberal Alliances internationale udsyn og friske pust i dansk politik, der fik ham til at melde sig ind i partiet tilbage i 2010.

- Jeg ønsker dog ikke at smække med døren eller skyde på nogen. Det er blot sådan tingene har udviklet sig, og derfor har jeg meldt mig ind i Venstre.

Lars Berg Dueholm annoncerede i slutningen af oktober, at han i foråret 2016 flytter til Gentofte med familien, hvorfor han stopper i københavnsk politik. Indtil da fastholder han sin plads i Borgerrepræsentationen for Venstre, hvorefter mandatet falder tilbage til Liberal Alliance.