Langt flere fejl hos 1813 end hos Lægevagten

Antallet af de såkaldte utilsigtede hændelser er langt højere hos Akuttelefonen 1813, end da den tidligere lægevagtordning eksisterede. Det viser nye tal fra Region Hovedstaden i et notat til dagens møde i regionens forretningsudvalg.

Alene de første to måneder af 2014 har Akuttelefonen registreret 426 fejl, mens Lægevagten og den daværende 1813-ordning i hele 2013 kun registrerede 114 fejl, heraf var 84 fejl i Lægevagtens regi.

Se også indslag: Akuttelefon lige så dyr som gammel vagtlægeordning

Hos regionens socialdemokrater tager man tallene alvorligt, men maner til besindighed:

"Det er klart, at jo flere utilsigtede hændelser, desto værre. Men man skal huske på, at en utilsigtet hændelse ikke nødvendigvis er en fejl. Det er udtryk for, at vi undersøger et forløb for, om der er fejl eller ej. Men når vi ser systematiske fejl, er det selvfølgelig noget vi skal handle på, og regionen er en lærende virksomhed, som hele tiden har en ambition om at blive bedre", siger næstformanden i regionens sundhedsudvalg, Flemming Pless (Socialdem.) til TV2/Lorry.

Se også indslag: Politikere: Luk 1813

Samtidig viser notatet fra regionen, at der er konstateret systematiske fejl i at identificere og behandle meningitispatienter og patienter med graviditeter uden for livmoderen. Konkret har beredskabet været for dårlige til at vejlede om brugen af medicin og til at interviewe patienterne tilstrækkeligt.

Læs også: Dødsfald kædes sammen med......

Ifølge regionens notat er fejlene begået af både sygeplejersker og læger hos 1813.

Se historien i vores udsendelse kl. 19.30.

link


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik