Langbåde og sømandskab i fjorden: VM rammer Roskilde

15 internationale langbåde med tilhørende mandskab deltager i disse dage i Atlantic Challenge - også kaldet VM i sømandskab.

Sejlkonkurrencen Atlantic Challenge udfolder fra i dag og en uge frem i Roskilde fjord.

Konkurrencen er af international karakter, og det er første gang, at den afvikles på dansk grund. Det er lykkedes gennem et bredt samarbejde blandt Roskilde Kommune, Vikingeskibsmuseet, Visit Roskilde, Roskilde Gymnaisum, Roskilde Roklub, Roskilde Sejlklub og Elcon.

Desuden er opgaven blevet løftet økonomisk med støtte fra A.P. Møller Fonden og Lauritzen Fonden.

Og for arrangørerne er det en stor ting, at lægge vand til konkurrencen. Henning Risch-Jensen (arrangører) Dansk Trustie og vicepræsident i ACI

- For vores forening, som normalt har cirka tyve medlemmer, er det meget meget stort, lige pludselig at have næsten 300 deltagere på vandet, siger den danske vicepræsident i ACI (Atlantic Challenge International), Henning Risch-Jensen, til TV 2 Lorry.

Og selvom byen normalt bryster sig af den store musikfestival Roskilde Festival, er arrangementet i fjorden også stort for byen, mener vicepræsidenten.

- Man kan sige, at det er en slags Roskilde Festival Aqua, det her.

Den prestigefulde konkurrence omhandler sømandskab ombord på de lange både, og de 15 mandskaber skal i en uge dyste i to konkurrencer om dagen.

Konkurrencerne omfatter blandt andet øvelser for årer, under sejl, navigation, knob og tovværksarbejde. Og selvom de fleste konkurrencer normalt bliver vurderet på hurtighed, er det ikke tilfældet her.

Til Atlantic Challenge handler det om at løse opgaverne med sikkerhed og elegance, ligesom der vurderes på, hvorvidt beslutninger bliver taget i tide ved hjælp af godt lederskab og samarbejde i båden - hvorved holdene udviser godt sømandskab.

Og sømandskabet kan næsten siges at gå på tværs af landegrænser.

- Det er virkelig fedt at lære en masse mennesker fra andre lande at kende, siger Signe Lisbeth Scharing, der sejler i den danske langbåd til mesterskabet.

Når en båd ikke deltager i konkurrence, kan den betragtes i museumshavnen, hvor alle langbåde ligger til.

Er du interesseret, kan du under konkurrencerne se på fra Dampskibet Skjælskør desuden fungere som tilskuerskib i fjorden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik