Lang vej til ny storkommune

En rapport om mulige fordele og ulemper ved en kommunesammenlægning har ikke bragt Hørsholm tættere på en beslutning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Drømmen om en fusion mellem Hørsholm Kommune og en af nabokommunerne er stadig mere end usikker til trods for, at der nu foreligger en 600.000 kroner dyr rapport om emnet.

Rapporten blev bestilt af Hørsholm Kommunalbestyrelse for at få en idé om fordele og ulemper ved en sammenlægning med enten Fredensborg, Rudersdal eller Allerød. Men til trods for, at der særligt peges på fordele ved en sammenlægning mellem Hørsholm og Rudersdal, så viser rapporten også, at Hørsholm sagtens kan stå alene.

Derfor er man ikke kommet meget videre vedrørende fusionsdrømmen, forklarer kommunens borgmester Morten Slotved (K), der derfor helst gerne vil vente med at træffe en beslutning.
- På kort sigt har jeg ikke tænkt mig at pege på en sammenlægning. Det er dyrt at sammenlægge, og derfor skal vi tage den rigtige løsning første gang. Rapporten bliver nu lagt op i kommunalbestyrelsen, og borgerne skal også høres, forklarer Morten Slotved.

I Rudersdal ser borgmester Erik Fabrin (V) primært fordele ved en sammenlægning. Han afventer derfor kommunalbestyrelsens behandling af rapporten for at se, hvad vej vinden blæser. Men fordele er der rigeligt af for Hørsholm-borgerne, mener han.
- Harmoniserer vi vores skatteniveau, og andet vil være utænkeligt, så er der en kontant gevinst for en husstand i Hørsholm på 6000-10.000 kroner årligt. Men det er i første omgang op til Hørsholms Kommunalbestyrelse, om de vil noget med Rudersdal eller ej, forklarer Erik Fabrin.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere