Lang næse til flypassagerer: Ingen kompensation

Tordenvejr gav forsinkelse - men Højesteret afviser erstatning

En flyafgang fra København til Washington i USA blev forsinket i omkring fire timer ved ankomsten, og det fik godt 20 passagerer til at kræve erstatning. Forsinkelsen skete helt tilbage i 2013 - og først nu er sagen - efter en længere tur gennem hele retssystemet - blevet afgjort i Højesteret. Her lyder dommen, at passagererne ikke får erstatning.

Flyvningen fra København blev forsinket, fordi flyet dagen før havde været udsat for et voldomt tordenvejr hen over USA. Derfor blev flyet dirrigeret til en anden lufthavn i Baltimore - og i sidste ende ankom det dagen derpå så sent til København, at det gik ud over den planlagte afgang til Washington. Passagererne herfra krævede til sammen over 100.000 kroner i erstatning fra SAS.

Uvejret udløste ingen erstatning til de forsinkede passagerer.
Uvejret udløste ingen erstatning til de forsinkede passagerer.

I først byretten og så Østre Landsret fik passagererne medhold - SAS skulle erstatte passagererne for forsinkelsen og opgjorde det til et beløb på 600 Euro - og dermed en regning til SAS på mere end 100.000 kroner.

Men sagen gik videre til Højesteret - og her var dommerne ikke på passagerrnes side. De må nu se pengene flyve væk i vinden, mens SAS undgår en udbetaling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

SAS Scandinavian Airlines

Corona giver SAS største underskud i selskabets historie

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere