Lang kø for at skrive hilsen til minde om prins Henrik

Onsdag er der lang kø på Amalienborg Slotsplads for at skrive en hilsen og lægge blomster til minde om den afdøde prins Henrik.

I København er der onsdag middag stort fremmøde på Amalienborg Slotsplads.

Her kan danskerne lægge blomster og hilsner til prins Henrik, ligesom det er muligt for offentligtheden at skrive i kondolencelisterne i Det Gule Palæ.

Mere atypiske kondolencer har dog også fundet frem til slottet.

Blandt dem er en kagemand med teksten "prins Henrik", der er bragt af Linda og Jimmy Bosse, der ejer Bosses bageri.

- Vi har været så heldige at hilse på prins Henrik og har lavet kage til kongehuset et par gange. I dag har vi været inde og aflevere en kagemand til dronning Margrethe, siger en tydeligt berørt Linda Bosse.

Også blomster og en skriftlig hilsen i kondolencebogen gav parret.

En anden, der har lagt vejen forbi er Frank Madsen, der har brudt sig særlig godt om prins Henrik, som han kalder en "gæv gut".

- Jeg har altid godt kunnet lide prins Henrik. Hans joviale væremåde, hans ærlige og ligefremme fremtoning. Han har altid bare prøvet at være sig selv, og ikke hvem andre ville have, han skulle være, siger han.

Han tror ikke, at prins Henriks udbrud i pressen ville have gået i tidligere tider. Men han har værdsat prinsens ærlige facon.

- Det havde nok ikke gået i 1930'erne. Han har været et frisk pust. Kongehuset er blevet båret frem af ham, siger Frank Madsen, der er med sine børnebørn, der er halvt franske, inde ved Det Gule Palæ.

Også Anne Munk har taget halvt-franske børnebørn med ind på den solbeskinnede slotsplads.

Hun har netop færdiggjort en af prinsens bøger og følt, at hun burde give prinsen en hilsen.

 - Jeg har lige læst hans biografi, som han skrev i 1996, med stor glæde, og jeg fandt ud af, at hvor var han dog et spændende menneske, hvis man ikke vidste det i forvejen.

 - Så døde han faktisk lige efter, jeg lukkede bogen. Jeg havde lyst til at vise, at han var et spændende menneske, siger hun.

Fra i dag og frem til tirsdag den 20. februar er der fremlagt kondolencelister i porten i Det Gule Palæ i Amaliegade 18 i København. 

Det er muligt at skrive på kondolencelisterne i tidsrummet 9:00 til 17:00 frem til den 20. februar.

Der blev senest erklæret hofsorg, da dronning Ingrid døde 7. november 2000. Her skrev flere tusinde danskere efterfølgende en sidste hilsen til dronning Ingrid. 

Syv dage med sorg over prins Henrik

Frem mod bisættelsen vil der være en række arrangementer for at mindes prins Henrik. Her er en oversigt.
  • Onsdag 14. februar: Hoffet kalder onsdag en familiens dag. Der er blevet erklæret hofsorg, og det er muligt at skrive sig på en kondolenceliste fra onsdag og frem til tirsdag 20. februar.
     
  • Torsdag 15. februar: Klokken 8 om morgenen vil Batteriet Sixtus salutere prins Henrik. Klokken 10 overføres båren fra Fredensborg Slot til Amalienborg.
     
  • Fredag 16. februar: Klokken 18 overføres båren til Christiansborg Slotskirke.
     
  • Lørdag 17. februar: Prins Henrik ligger på castrum doloris i Christiansborg Slotskirke. Den lukkede kiste vil først blive besøgt af kongefamilien i tidsrummet klokken 10 til 12. Klokken 15 til 19 er der offentlig adgang. Fotografering vil ikke være tilladt.
     
  • Søndag 18. februar: Offentlig adgang til Christiansborg Slotskirke fra klokken 12 til 19.
     
  • Mandag 19. februar: Offentlig adgang til Christiansborg Slotskirke fra klokken 15 til 19.
     
  • Tirsdag 20. februar: Bisættelse klokken 11 i Christiansborg Slotskirke.
Kilde: Kongehuset.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik